Зразок наказу на «чорнобильську» відпустку

Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Роботодавець оформлює надання додаткової оплачуваної відпустки постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорії наказом. Скачайте зразок оформлення наказу на «чорнобильську» відпустку, щоб не упустити жодної деталі.

Відпустки, на які мають право постраждалі від аварії на ЧАЕС і ті, хто працює на території радіоактивного забруднення, визначає

Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII (далі — Закон № 796). Закон № 796 визначає 4 види відпусток, на які мають право постраждалі від аварії на ЧАЕС і ті, хто працює на території радіоактивного забруднення, а саме:

1. Додаткова оплачувана відпустка постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорії.

2. Додаткова оплачувана відпустка батькам дитини з інвалідністю, пов’язаною з Чорнобильською катастрофою.

3. Відпустка без збереження зарплати постраждалому внаслідок Чорнобильської катастрофи 3 категорії, що проживає в зоні гарантованого (добровільного) відселення та має неповнолітню дитину.

4. Щорічна основна відпустка працівникам, які працюють на територіях радіоактивного забруднення.

Ірина Житкова шеф-редактор Експертус Кадри
Збережіть собі цю шпаргалку. Експерт зібрав усе, що потрібно знати кадровику про стаж для щорічної відпустки. Також врахували останні зміни, що діють із 24 грудня 2023 року.

Для надання додаткової оплачуваної відпустки постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорії роботодавець видає наказ. Підставою в наказі на «чорнобильську» відпустку буде посвідчення потерпілого внаслідок Чорнобильської катастрофи (учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС) 1 або 2 категорії.

Скачайте приклад наказу, щоб по аналогії оформити на вашому підприємстві.

Наказ на додаткову «чорнобильську» відпустку

Наказ на додаткову «чорнобильську» відпустку

СКАЧАТИ

Якщо працівник прийнятий на роботу після початку нового календарного року і відпустка не запланована графіком, працівник має написати заяву на «чорнобильську» відпустку.



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Як оформити відстрочку працівникам підприємства: алгоритм і судова практика», який відбудеться 11 липня. Спікер — адвокат, сертифікований експерт із військового обліку Леся Лавренюк

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді