Статті за темою Відпустка

Відпустка за сумісництвом: тривалість, види та порядок надання
Законодавство гарантує право сумісникам отримувати щорічну відпустку і за основним місцем роботи, і за сумісництвом. Який порядок надання відпустки суміснику, чи можлива відпустка за сумісництвом на одному підприємстві, чи вносити сумісників до графіка відпусток, чи передбачає законодавство відпустку на дітей суміснику — розкажемо у статті.
57434
Відпустка одинокій матері
Одинокою матір’ю вважають жінку, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує й утримує дитину.
72243
Зразок заяви про перенесення відпустки
Наприкінці кожного року підприємства затверджують графік відпусток працівникам. Іноді у працівників виникає необхідність використати відпустку поза графіком. Щоб це реалізувати, зокрема, — працівник має написати заяву про перенесення відпустки на інший період.
30208
Щорічна додаткова відпустка за роботу із шкідливими і важкими умовами праці
Працівники, залучені до робіт, що мають шкідливий вплив на їх здоров’я, потребують тривалішого відпочинку. У зв’язку з цим, стаття 76 КЗпП гарантує надання таким працівникам щорічних додаткових відпусток.
14734
Оформлення компенсації відпустки: зразок та наказ
За бажанням працівника частину щорічної відпустки можна замінити грошовою компенсацією. Скачайте зразки заяви та наказу про виплату грошової компенсації за частину щорічної відпустки за ДСТУ 4163:2020
17870
Наказ про відпустки: зразки оформлення
Надання відпустки оформлюють наказом. Наказ про відпустку може бути оформлений за типовою формою № П-3 або за формою, відмінною від типової. Умова — збереження усіх основних показників, передбачених типовою формою, та дотримання вимог щодо оформлення організаційно-розпорядчих документів, визначених Національним стандартом України ДСТУ 4163:2020. У матеріалі актуальні зразки наказів про відпустку
127576
Заява на відпустку: зразок
«Як написати заяву на відпустку», — слова, які кадровик чує при оформленні щорічної основної відпустки, відпустки при народженні, для догляду за дитиною, за власний рахунок тощо. Щоб зекономити ваш час, ми зібрали бланки заяв на відпуску 2024 в одній статті. Скористайтесь запропонованими зразками заяв та поповніть скарбничку бланків кадровика.
457982
Зразок заяви про «чорнобильську» відпустку
Якщо на підприємстві є працівники, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та віднесені до 1 чи 2 групи постраждалих, для них гарантований додатковий відпочинок. А саме — додаткова відпустка за збереженням зарплати тривалістю 14 робочих (16 календарних) днів.
30642
Чорнобильські відпустки: види та порядок оформлення
Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII (далі — Закон № 796) визначає гарантії громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі — постраждалі), зокрема, у сфері відпусток. Розберемо даталі
64815
Перенесення відпустки: коли можливо
Щорічні відпустки надають за графіками. Проте за певних обставин допустимо змінити термін надання відпустки. Ініціювати перенесення може як роботодавець, так і працівник. Алгоритм документування змін, зразок заяви та наказу про перенесення відпустки знайдете у статті.
32186