Статті за темою Відпустка

Покладення обов’язків на час відпустки: оформлюємо заміну правильно
На час відпустки основного працівника передбачена можливість виконання його обов’язків іншим працівником. Як правильно оформити покладання обов’язків на час відпустки, зокрема, коли директор йде у відпустку, читайте у статті
72673
Щорічна відпустка у перший рік роботи
Для тих працівників, які тільки починають трудовий шлях та й для інших новопризначених робітників нерідко актуальним є питання — перша відпустка через скільки місяців? Про нюанси отримання щорічної відпустки у перший рік роботи та про її тривалість читайте у статті.
11887
Наказ на відпустку без збереження заробітної плати
Українці користуються правом на відпустку без збереження заробітної плати не лише для відпочинку, а й для життєво важливих справ, до яких примусила війна. Щоб полегшити роботу кадровиків, ми підготували зразок наказу на відпустку без збереження заробітної плати та зразок наказу на відпуску без збереження заробітної плати на період воєнного стану
168426
Калькулятор днів відпустки
Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
512440
Наперед використана відпустка: чи стягувати кошти при звільненні
Щорічна основна відпустка — право кожного працівника. Але за використаною наперед відпусткою може слідувати звільнення. Про те, коли можна йти у відпустку та які нюанси тягне за собою надання відпустки наперед, читайте у статті.
21825
Відпустка новоприйнятому працівнику
Загальновідоме правило — право працівника на відпустку повної тривалості у перший рік роботи настає після шести місяців безперервної роботи на підприємстві. А як же бути, якщо працівнику вкрай необхідно оформити відпусту до настання шестимісячного строку безперервної роботи? Коли стає доступною щорічна основна відпустка новому працівнику, читайте у статті.
13797
Заява на відпустку: зразок
«Як написати заяву на відпустку», — слова, які кадровик чує при оформленні щорічної основної відпустки, відпустки при народженні, для догляду за дитиною, за власний рахунок тощо. Щоб зекономити ваш час, ми зібрали зразки заяв на відпуску 2024 в одній статті. Користуйтесь та поповнюйте скарбничку бланків кадровика.
480904
Відпустка частинами: які види дозволено надавати частинами
Питання поділу відпустки на частини узгоджується між працівником та роботодавцем. А як ділити щорічну відпустку або чи можна здійснити поділ відпустки на дітей, відпустки без збереження зарплати чи навчальної відпустки, — відповіді на ці та інші запитання знайдете у статті
26649
Право чоловіка на декретну відпустку
Права чоловіків на декретну відпустку — гарантія соціальної та гендерної рівності. Декретні для чоловіків все частіше стають звичним явищем, що не викликає зайвої уваги ні роботодавців, ні працівників.
4821