Компенсація відпустки при народженні дитини, якщо працівник звільняється

UA RU
Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Як, коли і за які види невикористаних відпусток виплачувати грошову компенсацію визначає стаття 24 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки).

Як, коли і за які види невикористаних відпусток виплачувати грошову компенсацію визначає стаття 24 Закону про відпустки. Роботодавець зобов’язаний виплатити працівнику при звільненні грошову компенсацію за всі не використані ним дні:

  • щорічної відпустки;
  • додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи.
Ірина Житкова шеф-редактор Експертус Кадри
Змінився перелік документів, якими працівник має підтвердити право на відпустку при народженні дитини. За допомогою статті освіжіть знання про цю відпустку. Також у пригоді стануть заява та наказ із Взірцевої Колекції Кадрових Документів

Відпустка при народженні дитини не підлягає грошовій компенсації та поділу на частини (п. 5 Порядку надання відпустки при народженні дитини, затвердженого постановою КМУ від 07.07.2021 № 693).

За працівником залишається право спочатку використати таку відпустку, а потім звільнитись, якщо прийняв таке рішення протягом 3 місяців із дня народження дитини.

Письмові комунікації для кадровика

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді