Наказ на відпустку без збереження заробітної плати

UA RU
Автор
порталу «Кадровик-01»
Українці користуються правом на відпустку без збереження заробітної плати не лише для відпочинку, а й для життєво важливих справ, до яких примусила війна. Щоб полегшити роботу кадровиків, ми підготували зразок наказу на відпустку без збереження заробітної плати та зразок наказу на відпуску без збереження заробітної плати на період воєнного стану

 

Працівник подає роботодавцю заяву незалежно від виду відпустки.

Нагадаємо, що роботодавець не має права змушувати працівника писати заяву про надання відпустки за власний рахунок. На підставі заяви роботодавець видає наказ про надання відпустки за типовою формою П-3 або в довільній формі. У наказі зазначають підставу надання відпустки та її тривалість.

ІРИНА ЖИТКОВА, шеф-редактор Експертус Кадри
Усього наразі існує понад 30 видів неоплачуваних відпусток. Було б зручно, якби всю інформацію можна було знайти у Законі України «Про відпустки». Насправді ж норми про деякі види відпусток «розкидані» по багатьох законах. Але я зібрала їх для вас в одній таблиці.

 

Наказ про відпустку без збереження заробітної плати: зразок

 Наказ про відпустку без збереження заробітної плати: зразок

СКАЧАТИ

 

Нагадаємо, якщо працівник просить надати відпустку без збереження зарплати за згодою сторін у мирний час, її максимальна тривалість становитиме 15 к. д. на рік (ч. 1 ст. 26 Закону «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР; далі — Закон про відпустки).

Наказ на відпустку без збереження заробітної платиЯк надавати відпустку працівникам з інвалідністю

Під час воєнного стану на прохання працівника роботодавець може надати відпустку без збереження зарплати без обмеження строку у 15 к. д.. Так скеровує частина 3 статті 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ.

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологієюВідпустка у зв’язку з навчанням: тривалість та порядок надання

 

Наказ на відпустку без збереження заробітної плати на період війни

 

Наказ на відпустку без збереження заробітної плати на період війни

СКАЧАТИ



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді