Наказ про прийняття на роботу: зразок

UA RU
Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Допустити працівника до роботи роботодавець може лише після укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням

Загальні положення

Трудовий договір може бути:

  • безстроковим, що укладається на невизначений строк;
  • на визначений строк, встановлений за погодженням сторін;
  • таким, що укладається на час виконання певної роботи (ст. 23 КЗпП).

Працівника не можна допустити до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, та повідомлення ДПС про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому КМУ (ч. 4 ст. 24 КЗпП).

Підставою для видання буде трудовий договір, укладений у письмовій формі, або заява працівника про прийняття на роботу з відповідною резолюцією керівника організації.

Які документи подають при прийнятті на роботу

Форма наказу про прийняття на роботу

Наказ про прийняття на роботу можна оформити одним із способів:

У разі оформлення наказу за формою, відмінною від типової: на спеціальному чи загальному бланку, збережіть всі показники, передбачені типовою формою П-1.

Після підписання наказу керівником організації, наказ слід зареєструвати у Журналі реєстрації наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання. Після реєстрації в журналі слід проставити на наказі дату реєстрації та реєстраційний номер (індекс).

Працівник повинен бути ознайомлений з наказом під підпис. Після ознайомлення працівника з наказом про прийняття на роботу цей документ долучають до справи з наказами з кадрових питань тривалого строку зберігання. Копію наказу про прийняття працівника на роботу слід передати до бухгалтерії організації.

Наказ про прийняття на роботу

Наказ про прийняття на роботу

СКАЧАТИ

 



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді