Виробничий календар — 2022 для «п’ятиденки» на час воєнного стану

Тримайте оновлений розрахунок норм тривалості робочого часу на 2022 рік. В ньому враховано, що Великдень 24 квітня не вважається неробочим днем


Війна внесла корективи у норми робочого часу українців.

Цього року Великдень святкуватимемо у неділю 24 квітня. За загальним правилом, цей день вважався би неробочим і наступний понеділок мав би бути вихідним. Проте зараз діють норми Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ (далі — Закон № 2136). Вони мають пріоритет над нормами КЗпП.

На час воєнного стану призупиняється дія статті 73 КЗпП, отже, Великдень не вважається неробочим днем — це просто вихідний неділя (п. 6 ст. 6 Закону України від 15.03.2022 № 2136-IX).

Якщо надаєте працівнику відпустку, яка припадає на 24 квітня, не збільшуйте її на день.

Як надавати відпустки в умовах воєнного стану

25 квітня — робочий понеділок, оскільки в період дії воєнного стану не застосовують норм частини третьої статті 67 КЗпП, тобто вихідний день не переносять з неділі 24 квітня на понеділок 25 квітня.

Наразі воєнний стан діє до 25 квітня 2022 року. Якщо його продовжать, ми ще раз оновимо виробничий календар з урахуванням змін у травневих святах.

1 травня буде просто неділею, а 2 та 9 травня будуть робочими днями, якщо дію воєнного стану продовжать на травень.

Використовуйте в роботі відкориговану таблицю з нормами тривалості робочого часу на 2022 рік для пʼятиденного робочого тижня. Виробничий календар для «шестиденки» ми надамо окремо.

Для вашої зручності оновлені показники ми виділили сірою заливкою.

Норма тривалості робочого часу 2022 для«п'ятиденки»,
з урахуванням воєнного стану, що діє до 25 квітня 2022 року

Норма робочого часу з урахуванням воєнного стану

СКАЧАТИ



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді