Статті за темою Догана працівнику та дисциплінарні стягнення

Оголошено догану працівникам: застосовуємо та документуємо правильно
За що роботодавець має право притягнути працівника до дисциплінарної відповідальності, який порядок та строки оголошення догани, — у статті є відповіді на ці та інші важливі запитання щодо того, як правильно оголосити догану працівнику.
89849
Наказ про оголошення догани
Після того, як складте акт щодо пояснень працівника, можете оголосити догану. Зробіть це у наказі
41158
Зразок наказу про зняття догани
Догана з працівника знімається автоматично, після закінчення одного року з дня накладення дисциплінарного стягнення. Щоб достроково зняти догану, необхідно видати наказ. Ми підготували для вас зразок наказу про зняття догани.
45969
Догана як вид дисциплінарної відповідальності
Одним із заходів стягнення, що передбачені чинним трудовим законодавством України за порушення трудової дисципліни, є догана. Для того, щоб оголосити догану, слід розуміти її правову природу та особливості застосування. Експерти підготували інформацію щодо поняття догани та правових наслідків її накладення
112533
Проведення службового розслідування у разі порушення працівником трудової дисципліни
Притягнення працівника до дисциплінарної відповідальності — процедура не з найприємніших. Проте час від часу роботодавцю доводиться розслідувати обставини, за яких працівник вчинив дії, що можуть бути підставою для його притягнення до дисциплінарної відповідальності. Враховуючи, що службове розслідування КЗПП не регулюється, виникають наступні питання: як провести службове розслідування на підприємстві, у яких випадках проводиться службове розслідування, як скласти акт службового розслідування? Відповіді ви знайдете у статті
54347
Догана члену профкому
При вирішенні питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників, які є членами виборних профспілкових органів, роботодавець повинен подбати про наявність згоди профкому. Оголошення догани члену профкому має низку особливостей.
12246