Зазнав змін Порядок надання адресної допомоги особам, які переміщуються з Криму та зони проведення АТО, для покриття витрат на проживання

Кабінет Міністрів України постановою від 16.10.2014 № 554 вніс зміни до постанови від 01.10.2014 № 505, якою затверджено Порядок надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг

Кабінет Міністрів України постановою від 16.10.2014 № 554 вніс зміни до постанови від 01.10.2014 № 505 (далі — Постанова № 505), якою затверджено Порядок надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг (далі — Порядок).

Відповідно до п. 4 Постанови № 505 Міністерству соціальної політики виділено 510000 тис. гривень для надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Порядок не зазнав суттєвих змін, однак було деталізовано порядок взаємодії підрозділів з питань соціального захисту населення різних рівнів як між собою, так і з Мінсоцполітики України.

Важливою новацією є встановлення чітких календарних строків, в які уповноваженими органами мають бути вчинені дії з виплати допомоги.

Так, рішення про призначення допомоги (відмову в призначенні) має бути прийняте протягом 10 днів після подання уповноваженим представником сім’ї заяви та необхідних документів.

Структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, структурними підрозділами з питань соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад (далі — уповноважені органи) щомісяця до 10 та 20 числа мають бути подані заявки про потребу в коштах на виплату грошової допомоги структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій, які, в свою чергу, подають до Мінсоцполітики України узагальнену заявку.

Мінсоцполітики України після надходження заявок має три робочих дні для перерахування коштів структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій, останні протягом двох днів перераховують кошти на рахунки уповноважених органів.

Грошова допомога перераховується уповноваженим органом на відкритий уповноваженим представником сім'ї банківський рахунок не пізніше двох робочих днів після надходження коштів на рахунок уповноваженого органу.

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
15545

Фізіогноміка — сучасний нетрадиційний метод підбору персоналу

Сьогодні до нетрадиційних методів добору працівників вдається все більше роботодавців. Застосування новітніх підходів до підбору персоналу стає ключовим фактором успіху. Не ризикуйте своїм майбутнім, наймаючи випадкових людей, зробіть ставку на професіоналів, які допоможуть вам досягти амбітних цілей.
85

Гнучка форма зайнятості: адаптація до реалій ринку праці

Гнучка форма зайнятості — це один із зручних варіантів працевлаштування як для роботодавця, так і для працівника. Сучасні умови в Україні та необхідність виїзду за кордон значної кількості громадян працездатного віку спонукають до поширення гнучкої зайнятості, яка передбачає «розмивання» основних стандартів трудових правовідносин
96

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
512441

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
29924

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді