ООН рекомендує перейти на 4-денний робочий тиждень

Експерти Міжнародної організації праці запевняють, що чотириденний робочий тиждень кращий, ніж п'ятиденний, та пропонують перейти на такий режим праці

Експерти Міжнародної організації праці запевняють, що чотириденний робочий тиждень кращий, ніж п'ятиденний, та пропонують перейти на такий режим праці, повідомляє прес-служба ООН.

Експерти наводять аргументи своєї позиції:

  • по-перше, чотириденний робочий тиждень дозволить покращити здоров'я населення, оскільки багато захворювань у сучасному світі викликані перепрацюванням, постійним перебуванням в офісі та стресом;
  • по-друге, короткий тиждень дозволить створити більше робочих місць;
  • по-третє, різні дослідження показують, що люди більш продуктивні, коли працюють менше.

Крім того, кажуть експерти, за деякими даними, люди, які працюють лише чотири дні на тиждень почуваються щасливішими.

Зрештою, підсумовують в Міжнародній організації праці, відмова від одного робочого дня з п'яти позитивно вплине на навколишнє середовище - адже поїздок на роботу та з неї щотижня буде на кілька мільярдів менше.

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1316

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді