Нацбанк визначив випадки, у яких керівник має право підписувати касові документи

У листі від 01.08.2014 № 11-117/41539 Національний банк України надав роз’яснення щодо права керівника підписувати касові документи одноосібно

У листі від 01.08.2014 № 11-117/41539 Національний банк України надав роз’яснення щодо права керівника підписувати касові документи одноосібно.

Одним з обов’язків касира є оформлення касових документів, зокрема він повинен підписувати касові ордери і видаткові відомості одразу ж після одержання або видачі за ними готівки. Крім касира такі документи повинні бути підписані головним бухгалтером і директором.

Нацбанк роз’яснив порядок виконання цих вимог у разі відсутності касира.

Відповідно до пункту 4.8 глави 4 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 № 637, в організаціях, які мають одного касира, у разі потреби тимчасової його заміни виконання обов’язків касира покладається на іншого працівника за письмовим наказом керівника. З цим працівником укладається договір про повну матеріальну відповідальність на час виконання ним обов’язків касира.

Організації, штатним розписом яких не передбачено посади касира, виконання його обов’язків можуть покладати відповідно до письмового розпорядження керівника на бухгалтера чи іншого працівника, з яким укладається договір про повну матеріальну відповідальність.

Таким чином, у разі потреби тимчасової заміни касира або відсутності посади касира, виконання його обов’язків може покладатися за письмовим наказом керівника на бухгалтера або іншого працівника, з укладанням договору про повну матеріальну відповідальність. При цьому підпис керівника на видаткових касових документах має бути обов’язково.

За наявності в організації посад головного бухгалтера та касира,  керівник, на думку Нацбанку,  не має права одноосібно підписувати касові документи. Водночас, у разі відсутності в організації інших працівників, керівник має право підписувати касові документи одноосібно, як керівник організації.

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1316

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді