Депутати підтримали профспілку у прагненні повернути надбавки освітянам

У квітні цього року Профспілка працівників освіти і науки України звернулася до суду з адміністративним позовом про скасування постанов Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 373» № 88 від 25.03.2014 та «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2009 р. № 1073» № 89 від 25.03.2014 як таких, що звужують права освітян

У квітні цього року Профспілка працівників освіти і науки України звернулася до суду з адміністративним позовом про скасування постанов Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 373» № 88 від 25.03.2014 та «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2009 р. № 1073» № 89 від 25.03.2014 як таких, що звужують права освітян.

На сьогодні прес-служба організації повідомляє про те, що Центральним Комітетом Профспілки працівників освіти і науки України погоджено проект постанови Верховної Ради «Про забезпечення належних умов оплати праці та виплати надбавок педагогічним працівникам та працівникам бібліотек», що внесений до парламенту народними депутатами Кайдою О.П., Вітівом А.М., Лопачаком М.Р., Фурманом О.Ю.

У профспілці зазначають, що проектом рекомендовано Кабінету Міністрів України скасувати цьогорічні березневі постанови № 88 та № 89, якими запроваджено встановлення педагогічним працівникам надбавок за престижність праці у граничному розмірі до 20 відсотків, а бібліотечним працівникам надбавок за особливі умови роботи у граничному розмірі до 50 відсотків посадового окладу замість їх фіксованих розмірів.

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1316

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді