Внесено зміни до Положення про порядок проведення атестації лікарів

Міністерством охорони здоров’я наказом від 02.10.2015 № 650 внесено зміни до Положення про порядок проведення атестації лікарів (далі — Положення № 650)

Міністерством охорони здоров’я наказом від 02.10.2015  № 650 внесено  зміни до Положення про порядок проведення атестації лікарів (далі — Положення № 650).

Положення № 650 визначає механізм проведення атестації лікарів, яка проводиться з метою оцінки їх професійного рівня та складності виконуваних робіт, відповідності кваліфікаційним вимогам і посадовим обов’язкам.



Визначено такі види атестації лікарів:

  • атестація на визначення знань і практичних навиків з присвоєнням (підтвердженням) звання «лікар-спеціаліст» (проводиться в комісіях, що створюються при вищих медичних навчальних закладах та закладах післядипломної освіти).;
  • атестація на присвоєння кваліфікаційної категорії (проводиться комісіями, що створюються при Міністерстві охорони здоров’я України (Центральна атестаційна комісія), Міністерстві охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділах з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій (далі — атестаційні комісії);
  • атестація на підтвердження кваліфікаційної категорії (проводиться атестаційними комісіями).

Атестаційні комісії проводять атестацію лікарів безпосередньо підпорядкованих закладів охорони здоров’я та фізичних осіб - підприємців, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та ліцензії на діяльність банків пуповинної крові інших тканин і клітин людини, лікарів, які працюють за наймом у суб’єктів господарювання, що зареєстровані в установленому порядку як юридичні особи, лікарів медико-профілактичного профілю та лікарів установ соціального захисту населення на відповідній території.

Лікарі, які працюють у закладах охорони здоров’я, підпорядкованих суб’єктам, що не мають своїх атестаційних комісій, проходять атестацію з додержанням вимог Положення № 650 в атестаційних комісіях МОЗ.

Відповідно до Закону України «Про професійний розвиток працівників» від 12.01.2012 № 4312-VI від атестації на підтвердження звання «лікар-спеціаліст», а також від чергової атестації, за наявності у них кваліфікаційної категорії, звільняються:

  • працівники, які відпрацювали на відповідній посаді менше одного року;
  • одинокі матері або одинокі батьки, які мають дітей віком до чотирнадцяти років;
  • вагітні жінки та особи, що знаходяться у відпустці для догляду за дитиною або дитиною-інвалідом, інвалідом дитинства, згідно з чинним законодавством.

Строк їх атестації відстрочується на відповідний період відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а у разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, — на період відпустки без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку, наказом по вищому медичному навчальному закладу, при якому створена комісія, за поданням керівника закладу, установи, підприємства.

В попередній редакції Положення № 650 така норма відсутня.

Кваліфікація лікарів-спеціалістів визначається атестаційною комісією за трьома кваліфікаційними категоріями:

  • друга кваліфікаційна категорія;
  • перша кваліфікаційна категорія;
  • вища кваліфікаційна категорія.

Положенням № 650 встановлено кваліфікаційні характеристики кваліфікаційних категорій. Лікарям, які працюють на посадах лікарів загальної практики — сімейних лікарів, лікарів-терапевтів дільничних та лікарів-педіатрів дільничних у сільських лікарських амбулаторіях, дільничних лікарнях та амбулаторіях загальної практики — сімейної медицини, лікарів з медицини невідкладних станів системи екстреної медичної допомоги, на посадах лікарів-епідеміологів, лікарів-паразитологів, лікарів з гігієни праці, лікарів з гігієни дітей та підлітків, лікарів з гігієни харчування та лікарів з комунальної гігієни закладів охорони здоров’я, що розташовані у сільських районах, для присвоєння кваліфікаційних категорій встановлено нижчі вимоги до стажу роботи.

 

Підготувала Ольга Савченко,

експерт Експертус Кадри


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1316

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді