Довіреність на реєстрацію трудових договорів у Державній службі зайнятості не потребує нотаріального посвідчення

07 серпня 2014 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій документів і виписок з них та справжності підпису на документах» від 13.05.2014 № 1253-VII

07 серпня 2014 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій документів і виписок з них та справжності підпису на документах» від 13.05.2014 № 1253-VII (далі — Закон № 1253).

Закон № 1253 вносить зміни до низки нормативних актів, спрощуючи порядок засвідчення копій (фотокопій) документів і витягів з них та дійсності підпису на документах.

Відповідні зміни були внесені до статті 24-1 Кодексу законів про працю України. Відтепер довіреність, на підставі якої особа, уповноважена фізичною особою – роботодавцем, має зареєструвати укладений між працівником і фізичною особою трудовий договір у Державній службі зайнятості, не обов’язково повинна бути засвідчена нотаріально.

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1316

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді