При поданні заяви про призначення соціальної допомоги, компенсацій, субсидій згоду на обробку персональних даних надавати не потрібно

Форму Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг, затверджену Мінсоцполітики у 2012 році, приведено у відповідність із Законом України «Про захист персональних даних»

Форму Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг, затверджену Мінсоцполітики у 2012 році, приведено у відповідність із Законом України «Про захист персональних даних».

Оскільки персональні дані людини, яка має право на соціальну допомогу, субсидії, пільги, необхідні для призначення такої допомоги (тобто, збираються і обробляються працівниками органів соцзахисту населення відповідно до закону), то додатково отримувати від заявника ще згоду на обробку персональних даних немає потреби.

Утім, необхідність згоди було передбачено формою Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг, затвердженої наказом Міністерства соціальної політики України від 22 лютого 2012 року № 96.

Навіть траплялися випадки, коли людині не призначали допомогу через те, що вона не надала згоду на обробку персональних даних.

Реагуючи на звернення громадян про порушення їх прав, Уповноважений Верховної Ради з прав людини проаналізував законність і правомірність потреби у згоді на обробку персональних даних у цьому випадку.

Отже, з 3 червня 2014 року із Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг виключено речення «Я та члени моєї сім’ї даємо згоду на збір інформації та обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», зазначених мною у заяві та наданих разом із нею документах, а також на збір інформації про сім’ю, доходи, власність та майно, що відповідно до закону необхідна для надання державної соціальної допомоги.».

Висновок: згода на обробку персональних даних потрібна. Але далеко не завжди. Є чимало випадків, коли персональні  дані обробляються не за згодою людини, а на інших законних підставах.

 

На допомогу кадровику журнал «Бібліотека Кадровика» № 02/2013, присвячений темі «Захист персональних даних після змін у законодавстві»

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25670

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді