Бюджетним організаціям дозволили заповнювати вакантні посади і встановлювати доплати працівникам

З 7 травня 2014 року уряд зняв деякі із суворих фінансових обмежень для бюджетників, введені у березні з метою економії державних коштів.

Два місяці тому уряд схвалив низку заходів щодо економії державних коштів. Було введено чимало обмежень для органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що використовують кошти державного бюджету (постанова Кабінету Міністрів України «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» від 01.03.2014 № 65, набрала чинності 12 березня 2014 року).

За місяць деякі обмеження було скасовано. Так, 17 квітня 2014 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пунктів 2 і 15 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65» від 23.03.2014 № 99, якою було дозволено заповнення вакантних посад в органах внутрішніх справ, Національній гвардії, Держприкордонслужбі, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів III і IV рівня акредитації.

Нарешті — ще одне полегшення для бюджетної сфери.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65» від 23.04.2014 № 128, що набрала чинності 07.05.2014, дозволено встановлювати доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників, лікарям, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою і професіоналам з вищою немедичною освітою та науковим працівникам, що допущені до медичної діяльності, вихователям, помічникам вихователів, учителям, майстрам виробничого навчання, викладачам професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Найважливіше, що дозволено заповнювати вакантні посади — за умови забезпечення у повному обсязі у межах затвердженого фонду оплати праці усіх обов’язкових виплат із заробітної плати працівникам.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25775

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46107

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33698

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді