З 1 грудня мінімальні зарплати і пенсії стали більшими

Відповідно до статті 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» від 06.12.2012 № 5515-VI з 1 грудня вдруге в цьому році зросли соціальні стандарти (мінімальна зарплата, мінімальна пенсія та інше)

З 1 грудня мінімальна заробітна плата зросла з 1047 до 1218 грн, а мінімальна пенсія з 894 до 949 грн. Тобто на 55 грн зросла мінімальна пенсія і на 71 грн — мінімальна заробітна плата. Найменша погодинна робоча плата для тих, хто зайнятий неповний день, збільшилася з 6,88 до 7,3 грн/год (+42 копійки).

Стали вище й інші мінімальні стандарти: середній прожитковий мінімум на одну людину збільшився до 1176 грн (+68 грн), допомога на дитину до 6 років — до 1032 (+60) грн, від 6 до 18 років — до 1286 грн (+76 грн). Також батькам всіх дітей, що народилися після 30 листопада, виплатять за первістка 30960 грн (+1800 грн), за другу дитину — 61920 грн (+3600 грн), за третю — 123840 грн ( +7200 грн).

До відома:

У пригоді Вам неодмінно стане

Підвищення мінімальної заробітної плати: внесення змін до штатного розпису, підготовка кадрових наказів

Мінімальна заробітна плата у 2013 році

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
8838

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9499

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
13145

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1434

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді