Демобілізованих працівників у вересні 2016 року призивають на збори

У вересні 2016 року до участі у військових зборах буде залучено понад вісім тисяч військовослужбовців оперативного резерву

У квітні 2015 року Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII (далі — Закон про військову службу) було доповнено статтею 26-2. Відтоді військовослужбовці:

  • звільнені із строкової військової служби;
  • військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період;
  • які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають установленим вимогам проходження служби у військовому резерві під час особливого періоду в обов’язковому порядку зараховуються на службу у військовому оперативному резерві першої черги.

За інформацією Міноборони, в Україні близько 85 тисяч таких військовозобов’язаних. Більшість становлять ті, хто відслужив один рік за призовом у зв’язку із мобілізацією, брали участь в АТО, і тепер їх запрошують на військові збори для підтримання рівня фахової підготовки та підвищення бойового вишколу.

Збори пройдуть в два етапи:

  • перший — 3-15 вересня;
  • другий — 12-24 вересня.

Юлія Видиборець,
головний експерт Експертус: Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
104427

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
82606

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24488

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді