Осінній призов на строкову службу триватиме до Нового року

Теми:
Президент України змінив строки осіннього призову на строкову військову службу в 2018 році.

Цієї осені військові комісаріати викликатимуть призовників незвично тривалий час. Вперше за останні роки заплановані строки призову на строкову військову службу змінені після їх оприлюднення.

Президент указом від 10.09.2018 № 274/2018 уніс зміни до Указу «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» від 15.02. 2018 № 33. Осінній призов проводитимуть у жовтні-грудні.

Навряд чи суттєво зміниться кількість призовників. Для цього потрібно зміцнити матеріальну базу військових частин. Не виключено, що до таких заходів удаються через небажання призовників йти на службу. Підприємства, захищаючи свої майнові інтереси, не гарантовані державою, не надають інформацію про призовників. Молоді чоловіки активно ухиляються від призову навіть після отримання повісток. Тепер для забезпечення призову військкомати отримали додатковий місяць часу.

Осінній призов на строкову службу триватиме до Нового року У пригоді неодмінно стане:

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
5568

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24490

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді