Унесення запису в трудову книжку про проходження військової служби

Проходження будь-якого виду військової служби — це підстава для внесення запису до трудової книжки.

УВАГА! Осінній військовий призов 2019 розпочато

Запис про військову службу у трудовій книжці слід робити до внесення запису про прийняття роботу. Зверніть увагу, що проходження військової служби це не єдина підстава для внесення запису до трудової книжки до внесення запису про прийняття на роботу. Законодавчо встановлено перелік записів до трудової книжки, які роботодавець має внести до запису про прийняття на роботу.

Запис про час служби в складі Збройних Сил України та інших військах, де на тих, хто проходить службу, не поширюється законодавство про працю і державне соціальне страхування, вносять у порядку, визначеному Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженою наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58 (далі — Інструкція № 58).

Увага! Запис про службу в АТО у трудовій книжці окремо вносити не потрібно. Достатньо запису про службу в складі Збройних Сил України. Про те, що служба збіглась у часі з проведенням антитерористичної операції, свідчитиме час служби, вказаний у трудовій книжці.

Такий запис вносять окремим рядком із зазначенням дати призову (зарахування) і дати звільнення зі служби (пп. а п. 2.19 Інструкції № 58). Зазначати вид військової служби Інструкція № 58 не вимагає. Отже, запис про проходження строкової військової служби вносять так само, як і запис про військову службу за контрактом або призовом осіб офіцерського складу чи під час мобілізації. Про вид служби свідчитиме тільки її строк, який можна обчислити на підставі запису в трудовій книжці.

Запис про військову службу в трудовій книжці: зразок

Запис в трудовій книжці про військову службу
Унесення запису в трудову книжку про проходження військової служби
СКАЧАТИ


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді