Педагогам підвищать оклади з 1 вересня 2019 року

Педагогам закладів дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти підвищать оклади на 10%

Допомога на оздоровлення

Кабмін вніс чергові зміни до постанови «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11.01.2018 № 22. Педагогам вже підвищували оклади на 10% з 01.01.2018, але лише тим, працю яких оплачують за рахунок освітньої субвенції з держбюджету місцевим бюджетам.

З 01.09.2018 на 10% підвищили оклади педагогічним працівникам спеціалізованих мистецьких шкіл (шкіл-інтернатів).

Новою постановою від 10.07.2019 № 695 з 01.09.2019 Уряд підвищить на 10% оклади педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти, працю яких оплачують за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Погана новина, що фонд оплати праці на 2019 рік у зв’язку з підвищенням зарплати не збільшать. Держава не компенсуватиме місцевим бюджетам кошти на підвищення зарплати.

Галина Бєлікова

редактор-експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47659

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23555

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102529

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді