Верховна рада оприлюднила офіційний текст законопроекту «Про працю»

Урядовий законопроект «Про працю», що підготували на зміну КЗпП, ВРУ зареєструвала 28.12.2019. На днях з’явився повний офіційний текст законопроекту.

Верховна рада оприлюднила офіційний текст законопроекту «Про працю»

Як ми повідомляли, 28.12.2019 Верховна рада зареєструвала урядовий законопроект «Про працю». Проте офіційний текст з’явився 03.01.2020, і з ним можна ознайомитися. Проект закону «Про працю» складають 98 статей.

СКАЧАТИ ТЕКСТ ЗАКОНОПРОЕКТУ ➤

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов справедливо зазначає, що сучасне трудове право містить безліч підзаконних нормативно-правових актів. Їх норми нерідко суперечать один одному. Така «трудова бюрократія» суттєво ускладнює застосування трудового законодавства як для роботодавця, так і для захисту прав працівників.

Автори законопроекту вважають, що реформа та лібералізація трудового законодавства забезпечить рівність сторін трудового договору, підвищить конкурентоспроможність бізнесу та дозволити йому вийти на нові ринки, збільшить приток інвестицій, запровадять сучасні форми трудової зайнятості (дистанційна праця, сезонна праця, гнучкий робочий час та ін.).

Неоліберальний урядовий «Трудовий кодекс» - Закон "Про працю": як зміниться кадрова робота у 2020 році

Законопроект «Про працю» стосується соціально-трудової сфери. Тому потрібно проконсультуватися з репрезентативними всеукраїнськими об’єднаннями профспілок та організацій роботодавців на національному рівні, а також Уповноваженим ВРУ з прав людини.

15.01.2020 Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів визначить, чи доцільно включати до порядку денного сесії проекти:

  • Трудового кодексу України (р. № 2410, н.д. Королевської Н.)
  • Кодексу України про працю (р. № 2410-1 доопрац., н.д. Тимошенко Ю.)
  • Закону про працю (р. № 2708, КМУ).

Тож пильнуйте за нашими новинами. Як пережити реформу трудового законодавства — розповідатимемо у журналі «Кадровик-01», експертно-правовій системі «Експертус Кадри», на курсах підвищення кваліфікації керівників і працівників кадрових служб, на семінарі «Зміни в роботі відділу кадрів — 2020 (6 лютого), на семінарі в Яремче (19-21 березня).

Ірина Житкова,

керівник групи експертів Експертус: Кадри

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Новий текст проєкту Закону про працю від Уряду Дениса Шмигаля

Уряд під проводом Прем’єр-Міністра Дениса Шмигаля підготував оновлений проєкт нового Трудового кодексу - Закону про працю. Пропонуємо ознайомитися із текстом, що передали на узгодження до СПО профспілок
9536

Неоліберальний урядовий «Трудовий кодекс» - Закон «Про працю»: як зміниться кадрова робота у 2020 році

Трудовий договір — тільки письмовий, графік відпусток за — бажанням, 30 к. д. відпустки без збереження зарплати, додаткова угода про звільнення... Дізнайтеся, які ще новації заклав Уряд у проєкті Закону «Про працю», що має замінити КЗпП
105257

Проект Трудового кодексу: ще про деякі важливі зміни

Основним предметом обговорення Робочої групи з доопрацювання проекту Трудового кодексу у травні стали технічні коментарі, надані експертами Міжнародної організації праці. Тож розглянемо, яких ще змін зазнав Трудовий кодекс
4925

Новий проект Трудового кодексу України 2016

Трудовий кодекс України прийнято Верховною Радою у першому читанні 5 листопада 2015 року. Проект Трудового кодексу нині доопрацьовується Робочою групою Верховної Ради, до складу якої входять експерти журналу «Кадровик-01». Із текстом прийнятого за основу Парламентом проекту Трудового кодексу ви можете ознайомитися на нашому порталі
3345

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді