Держпраці «не дає спуску» роботодавцям-боржникам по зарплатах

На Рівненщині з початку 2019 року сума заборгованості знизилася, але вже у листопаді борги знову почали наростати. Тому перший заступник голови ОДА Сергій Подолін доручив активізувати роботу районних комісій із заборгованості по зарплаті.

Держпраці «не дає спуску» роботодавцям-боржникам по зарплатах

Начальник Управління Держпраці у Рівненській області відзвітував, що завдяки заходам Управлінням, заборгованість з виплати заробітної плати з початку 2019 року зменшилась на 20 млн 362,8 тис. грн.

Станом на 01.01.2019 сума заборгованості по економічно активних підприємствах області складала 26 млн 801,2 тис. грн. Відповідно на 01.11.2019 вона становила 6 млн 438,4 тис. грн.

Керівник Управління стверджує, що на даний час інспекційними відвідуваннями охоплені всі 100% підприємств, в яких за даними Головного управління статистики у Рівненській області виникала заборгованість з виплати заробітної плати починаючи з 01.01.2019 по 01.11.2019.

Держпраці «не дає спуску» роботодавцям-боржникам по зарплатахЯк увійти в робочий ритм після новорічних свят: ШКІДЛИВІ ПОРАДИ

Управління Держпраці нагадує, що протягом 2019 року було вжито таких заходів:

  • Фахівці Управління Держпраці здійснили 29 інспекційних відвідувань з приводу контролю додержання законодавства про працю та загальнообов’язкового державного соціального страхування на підприємствах-боржниках області.
  • За результатами відвідувань складено 29 актів, керівникам вручено приписи на усунення виявлених порушень законодавства про працю та скеровано на розгляд суду 18 протоколів про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 41 КУпАП.
  • Матеріали 5 інспекційних відвідувань підприємств, які мають заборгованість з виплати заробітної плати з ознаками злочину, передбаченого ст. 175 Кримінального кодексу України, передано до правоохоронних органів.
  • За невиконання зазначених у приписі Управління Держпраці вимог щодо усунення виявлених порушень, притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 188-6 КУпАП, керівника ТОВ «Майстер Вуд» та керівника ТзОВ «Сарненський сирзавод».

У результаті аналізу роботи всіх учасників обласної робочої групи з питань погашення заборгованості, перший заступник голови ОДА Сергій Подолін доручив департаменту соцзахисту проаналізувати роботу районних комісій щодо кількості перевірок і їх ефективності. Повідомив, що з кожним керівником комісії зустрінеться окремо. Адже ефективна робота комісій має значення для наповнення як обласного, так і місцевого бюджету.

Також до роботи комісій будуть долучені представники ОТГ. Адже районні бюджети зменшуються, а основний податок – ПДФО – буде знаходитися в об’єднаних громадах.

За інформацією Державної служби України з питань праці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5738

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23573

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102606

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249222

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді