З 1 березня збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Зростання відбудеться згідно з Постановою Правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття № 211 від 31.01.2020.

З 1 березня збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю

В який строк видати наказ про поновлення на роботі

Київський міський центр зайнятості (КМЦЗ) повідомляє, що на початку лютого допомогу по безробіттю в столиці отримували 8356 безробітних. Серед них 383 людини отримували мінімальну допомогу, а максимальну – 4096 осіб.

КМЦЗ нагадує, що попередній мінімальний розмір допомоги по безробіттю діяв з 01.01.2019.

З 1 березня збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттюНАДС роз’яснило, як скорочувати держслужбовців та коли не виплачувати вихідну допомогу

Як зросте мінімальна допомога по безробіттю з 01.03.2020 року

Категорія осібМінімальний розмір допомоги по безробіттю до 01.03.2020, грнМінімальний розмір допомоги по безробіттю з 01.03.2020, грн

Особи, зазначені у ч. 2 ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»

(застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців або звільнені з останнього місця роботи з підстав, передбачених статтею 37, пунктами 3, 4, 7 і 8 статті 40, статтями 41 і 45 Кодексу законів про працю України (за порушення трудової дисципліни), а також особи, зазначені у частині другій статті 6 цього Закону, особи, зазначені в абзаці третьому частини четвертої статті 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»)

610650

Особи, зазначені в ч. 1 ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»

(у разі перерви страхового стажу з поважних причин, якщо особа протягом місяця після закінчення цієї перерви зареєструвалась в державній службі зайнятості як безробітна. Поважними причинами є: навчання у закладах професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, клінічній ординатурі, асистентурі-стажуванні, аспірантурі, докторантурі з денною або дуальною формою здобуття освіти; строкова військова служба; здійснення догляду непрацюючою працездатною особою за особою з інвалідністю I групи або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, а також за пенсіонером, який за експертним медичним висновком потребує постійного стороннього догляду; періоди зайнятості на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення антитерористичної операції та здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування не підтверджуються сплатою єдиного внеску).

16301800

Розмір максимальної допомоги по безробіттю з 01.12.2019 року становить, чотири прожиткових мінімуми, тобто 8408 грн.

За інформацією прес-служби Київського міського центру зайнятості

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
159335

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5757

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
74

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16362

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126833

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді