Самоізоляція працівників старших 60 років. Хто належить до об’єктів критичної інфраструктури, де можуть працювати 60-річні, — роз’яснює експерт Експертус Кадри

Чи може працювати під час карантину працівник віком 60 років чи старше і як визначити, чи належить підприємство до об’єктів критичної інфраструктури? Роз’яснює Ольга Догадіна, провідний експерт журналу «Кадровик-01» та Вищої школи кадровика.

Працівник старший 60 років може працювати, якщо він працює на підприємстві, що належить до об’єктів критичної інфраструктури, наприклад, на виробництві продуктів харчування, чи за службовими обов’язками здійснює заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19. На інших підприємствах — тільки за умови роботи вдома.

Самоізоляція працівників старших 60 років. Хто належить до об’єктів критичної інфраструктури, де можуть працювати 60-річні, — роз’яснює експерт MCFR Кадри

«Антикризова робота з персоналом під час карантину»

Особи, які досягли 60-річного віку, потребують самоізоляції. Виняток ― особи, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури (п. 4 Постанови КМУ «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 № 211, далі — Постанова № 211).

Об’єкти критичної інфраструктури ― підприємства та установи (незалежно від форми власності) таких галузей, як енергетика, хімічна промисловість, транспорт, банки та фінанси, інформаційні технології та телекомунікації (електронні комунікації), продовольство, охорона здоров’я, комунальне господарство, що є стратегічно важливими для функціонування економіки і безпеки держави, суспільства та населення (абз. 6 п. 2 Порядку формування переліку інформаційно-телекомунікаційних систем об’єктів критичної інфраструктури держави, затвердженому постановою КМУ від 23.08.2016 № 563).

До об’єктів критичної інфраструктури можуть бути віднесені підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, які:

  1. провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах;
  2. надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;
  3. є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;
  4. включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;
  5. є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

Підстава — частина 1 статті 6 Закону України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України» від 05.10.2017 № 2163-VIII (далі — Закон № 2163).

Отже, особа, якій виповнилось 60 років та працює на підприємстві, що належить до об’єктів критичної інфраструктури, може і надалі працювати.

Щоб працівник міг дістатися роботи, надайте працівнику довідку про роботу на підприємстві критичної інфраструктури.

Зразок довідки — в онлайн-курсі «Антикризова робота з персоналом під час карантину» Вищої Школи Кадровика.

Щоб скачати довідку, отримайте безоплатний демодоступ до онлайн-курсу «Антикризова робота з персоналом під час карантину» Вищої Школи Кадровика.

Самоізоляція працівників старших 60 років. Хто належить до об’єктів критичної інфраструктури, де можуть працювати 60-річні, — роз’яснює експерт MCFR Кадри⇛ Отримати демодоступ ⇚

Якщо ж підприємство не належить до об’єктів критичної інфраструктури, маєте дотримати норм Постанови № 211.

Працівники, яким виповнилось 60 років, та які не працюють на підприємствах, що належать до об’єктів критичної інфраструктури, не можуть працювати, у т. ч. за умови доставки їх на роботи транспортом роботодавця.

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор стажу — ваш онлайн помічник

Всі експерти редакції колись працювали у кадрових службах, тож знають із власного досвіду, наскільки кропітка і важлива ваша робота. А оскільки колишніх кадровиків не буває, ми раді потішити вас онлайн сервісом, який виконає самотужки частинку вашої роботи. Калькулятор допоможе при розрахунку різних періодів трудового стажу. Просто внесіть необхідні дані.
117358

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
518047

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
304

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
28901

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
57363

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді