Як вберегтися від шкірних хвороб, що спричинені захисною маскою

Носіння маски під час спалаху COVID-19 може спричинити шкірні інфекції, попереджає британський дерматолог Карен Усей. Вона надала рекомендації, що допоможуть зменшити шкідливий вплив маски на шкіру обличчя.

Як вберегтися від шкірних хвороб, що спричинені захисною маскою

⇛ Чи оплачувати лікарняний під час простою ⇚

Маски відіграють важливу роль у боротьбі з пандемією Covid-19, особливо для медичних працівників, яким потрібно як захистити себе, так і обмежити можливість поширення вірусу. Але носіння маски протягом дня чи навіть кількох годин може спричинити подразнення шкіри.


Карен Усей, дерматолог, професор університету Хаддерсфілд (Великобританія), пояснила, що інфекції можуть бути спричинені потовиділенням і масками, які носії протирають носами:«Люди потіють під масками, і це спричиняє тертя, а як наслідок — пошкодження шкіри на носі та щоках».

Якщо пошкодження серйозні, інфекції можуть залишити тривалі шрами або, в гіршому випадку, вимагати лікування у лікарні.

Щоб зменшити негативний вплив на шкіру, проф. Усей надала кілька рекомендацій. Насамперед вони адресовані медикам, але стануть у пригоді й усім, для кого дистанційна робота неможлива, наприклад працівникам продовольчих магазинів.

Як вберегтися від шкірних хвороб, що спричинені захисною маскоюДізнайтеся, як оформити та оплатити самоізоляцію працівника

Дехто з медиків підкладає під маску додаткові пов’язки, щоб зменшити тертя. Але в такому разі є ризик, що маска не захищатиме надійно. Для надійного захисту маска має щільно прилягати до обличчя.

Професор Усей рекомендує очищати та ретельно зволожувати шкіру обличчя щонайменше за півгодини до того, як надіти маску. Якщо маска натирає шкіру, її треба зняти, як тільки-но буде безпечна можливість для цього.

За матеріалами SundayTimes

Як вберегтися від шкірних хвороб, що спричинені захисною маскою

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1317

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді