Коли українці зможуть вийти на роботу. Прогноз Прем’єр-міністра

Очільник Уряду підкреслив, що Україна не може собі дозволити два-три місяці сидіти вдома.

Як оптимізувати штат під час карантину і не порушити законодавста

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на одному з українських телеканалів заговорив про можливе пом’якшення «карантинних» заходів наступного місяця.

Коли українці зможуть вийти на роботу. Прогноз Прем’єр-міністраДізнайтеся, як перервати простій на підприємстві

Д. Шмигаль зазначив: «У травні Україна має піти на роботу. У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках – це ті питання, над якими Уряд працює разом з аналітиками».

Коли українці зможуть вийти на роботу. Прогноз Прем’єр-міністра

Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України

Прем’єр-міністр розповів, що рішення про послаблення карантину буде прийматися на основі даних про динаміку щодо кількості людей, які захворіли на коронавірус. Тільки після зниження динаміки захворюваності на COVID-19, Україна розпочне вихід з карантину.

Уряд готує відповідну стратегію, яку презентує найближчим часом.

За словами Д. Шмигаля, цей план охоплює:

  • завершення навчального року 2019/2020,
  • відновлення роботи громадського транспорту за новими правилами,
  • вільне відвідування зон відпочинку тощо.

Однак, масочний режим буде тривати.

Також Прем’єр-міністр анонсував деякі проєкти, над якими зараз працює Уряд. Зокрема вони стосуються підтримки вразливих верств населення, допомоги по безробіттю, підтримки малого і середнього бізнесу. Мова йде про кредитні канікули, рефінансування кредитів тощо.

Д. Шмигаль повідомив, що зі зняттям карантинних обмежень Уряд розпочинає програму створення 500 тисяч робочих місць.

Очільник Уряду наголосив:«Дуже важливо підтримати людей, які втратили роботу. Сьогодні в Україні більше 320 тисяч безробітних. Після оголошення карантину – від 4 до 5 тисяч таких людей реєструється щодня».

Прем’єр-міністр закликав громадян максимально реєструватися в центрах зайнятості.

За інформацією Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
120668

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45114

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121321

Посадова інструкція заступника директора: як скласти

Заступник директора — це та людина, яка може повністю взяти на себе повноваження керівника за його відсутності. Як засвідчує практика, обов’язки заступників далеко не завжди відповідають тим, які визначено для перших керівників. Який обсяг завдань, обов’язків і прав доцільно передбачити в посадових інструкціях заступників директора підприємства? Відповіді знайдете у статті.
41063

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді