МОН роз’яснює, як завершити навчальний рік в умовах продовженого карантину

Карантин через COVID-19 в Україні продовжено до 11 травня. Як школярі отримають табелі, та що буде з випускними 2020.
МОН роз’яснює, як завершити навчальний рік в умовах продовженого карантину

Які послаблення карантину встановив Уряд

Виконувачка обов’язків Міністра освіти і науки Любомира Мандзій зауважила: «Карантин продовжено, а це означає, що ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз’яснення для всіх закладів освіти та публікує рекомендації на офіційних ресурсах».

МОН роз’яснює, як завершити навчальний рік в умовах продовженого карантину Наказ про продовження відпустки без збереження зарплати на період карантину в школі

У Листі №1/9-213 від 16.04.2020 МОН надало рекомендації щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 навчального року.

Зокрема, в умовах використання технологій дистанційного навчання педради шкіл мають самостійно визначати особливості організації освітнього процесу і завершення навчального року.

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15.06.2020 року. Учням 1-8 і 10 класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, рекомендовано надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручити у вересні 2020-2021 н. р.

У календарно-тематичному плануванні на 2020-2021 навчальний рік МОН рекомендує збільшити час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній навчальний рік, а у 2-11 класах провести вхідне діагностування рівня знань учнів за 2019-2020 н. р.

З метою запобігання поширенню коронавірусу, в навчальному році 2019/2020 рекомендовано не проводити останні дзвоники, випускні вечори та інші масові заходи.

Міністерство нагадує, що інформацію про зміни в освітніх процесах через запровадження карантину та відповіді на найбільш поширені запитання можна знайти на спеціальному інфоресурсі: mon-covid19.info.

За інформацією МОН

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
58

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25800

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46199

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33746

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22660

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді