Як перевірити достовірність цифрового паспорта працівника у застосунку «Дія»

Мінцифри роз’яснює, як переконатись, що вам надають справжній електронний документ

Як перевірити достовірність цифрового паспорта працівника у застосунку «Дія»

Документи, які подають при прийнятті на роботу

Щоб перевірити достовірність паспорта необхідно звірити дату і час останнього оновлення застосунку, що відображається під електронним документом, з поточною.

У разі, коли дати й час не збігаються, існує ймовірність, що документ підроблений. У такому випадку перевірити достовірність документа можна за допомогою сканування QR-коду. Це унікальний ідентифікатор документа, який генерується у застосунку та дозволяє звірити дані з відомостями в реєстрі. QR-код діє протягом трьох хвилин, і підробити його неможливо.

Скріншотом е-паспорта користатися не можна, адже за законодавством цифрові документи дійсні лише у застосунку Дія.

Мінцифри наголошує

Не повідомляйте нікому спеціальний код-пароль, який встановлюєте на застосунок «Дія».

Використовуйте технології ідентифікації за відбитком пальця TouchID під час входу у застосунок.

Пароль на власному смартфоні теж не завадить.

Міністерство цифрової трансформації нагадує, що мобільний застосунок «Дія» відображає інформацію, яка міститься у державних реєстрах. Серверна частина Дії не зберігає інформації про користувачів. При цьому інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах використовується технологія подвійного шифрування.

У Дії вже доступні цифрові ID-картка, закордонний паспорт, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та студентський квиток.

Найближчим часом Мінцифри планує додати автоцивілку та цифровий код платника податків. Також з'явиться можливість накладання електронного підпису через SmartID.

За інформацією Міністерства, застосунок «Дія» завантажили вже 3 млн українців.

За інформацією Мінцифри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25775

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46107

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33698

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді