Коли громадський транспорт та дитсадки виходитимуть з карантину

Новини від Прем’єр-міністра та Міністра інфраструктури України.

Коли громадський транспорт та дитсадки виходитимуть з карантину

Як документувати повернення працівників на роботу після карантину

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у випадку збереження помірної статистики захворюваності на коронавірус, з 22 травня можливий перехід до другого етапу послаблення карантину.

Він додав, що питання дитячих садків розглядатиметься тоді, коли розглядатиметься питання міжміського та приміського транспорту.

«У нас є план поетапного виходу з карантину, де чітко розписано, коли почнуть працювати дошкільні навчальні заклади та як відбуватиметься ослаблення карантинних умов. На жаль, ми повинні зараз дотерпіти хоча б ще кілька тижнів, може місяць, коли знизиться кількість хворих і зросте кількість тих, хто одужає». Очільник Уряду зауважив, що діти можуть бути безсимптомними хворими, а вихователі в садочках теж мають право на захист від хвороби.

«Після 22 травня карантин буде подовжений, але з поступовими пом'якшеннями. Все більше повноважень буде передано на місця для локалізації хвороби там, де вона виникає», — зазначив прем’єр під час парламентської «Години запитань до Уряду».

Раніше Д. Шмигаль повідомля, що всі моделі та розрахунки показують, що передчасний запуск — це десятки тисяч хворих.

Наразі Міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі опублікував три етапи запуску громадського транспорту.

Коли громадський транспорт та дитсадки виходитимуть з карантину

⇛ Як дезінфікувати транспортні засоби ⇚

«Транспорт виходитиме з карантину поетапно. До кінця тижня маємо узгодити з МОЗ дати етапів, щоб люди могли дістатись до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу», — прокоментував він.

В. Крилій додав, що у відомстві працюють з авіаперевізниками та МЗС, щоб визначити країни, з яких почнеться відновлення міжнародного авіасполучення. Авіакомпанії пропонують відновлювати внутрішні перельоти одночасно з міжнародними.

До того ж Крилій повідомив, що в Україні можливе введення нової моделі громадського транспорту в зв'язку з епідемією коронавірусу. Відповідний законопроєкт підготувало Міністерство інфраструктури. Нова модель повинна дозволити замінити маршрутки на автобуси й електробуси.

Міністр інфраструктури також пояснив, що відкрити метро з обмеженнями доволі важко. «Підземка, якщо відкривається, — то працює повноцінно. Звичайно, можна масочний режим, дезінфекцію, скринінг, але обмежувати на пероні, у вагонах доволі важко», — прокоментував він.

Отже, щоб українці перейшли до наступного етапу послаблення, необхідно продовжувати дотримуватись заходів безпеки на підприємствах, в транспорті та вдома.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46122

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33712

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22635

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді