Кабмін назвав дати, коли запрацюють дитячі садки та метрополітен

Денис Шмигаль повідомив, які критерії братимуться до уваги.

Наказ про припинення простою після карантину

З 22 травня Україна буде переходити до адаптивного карантину, який передбачає поетапне послаблення карантину. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Кабмін назвав дати, коли запрацюють дитячі садки та метрополітен

Прем’єр-міністр України
Денис Шмигаль

«Вже з 22 травня буде розглянуто питання переходу до другого етапу карантину, який включає низку пом’якшень. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань без глядачів, ми також дозволимо роботу готелів, окрім хостелів, але не роботу ресторанів і басейнів у готелях. Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м», — зазначив Прем’єр-міністр.

З 25 травня Уряд планує дозволити роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація. «Тут будемо працювати спільно з місцевою владою», — додав Денис Шмигаль.

Очільник Уряду пояснив, що модель адаптивного карантину — це модель, коли скасовуються обмеження, запроваджені на рівні держави, але при цьому Уряд працює спільно з місцевою владою, яка буде дивитися, чи відповідає епідеміологічна ситуація в регіоні критеріям Міністерства охорони здоров’я.

До уваги братимуться три критерії:

  • заповненість ліжкомісць,
  • кількість зроблених тестів,
  • кількість захворілих на 100 тис. населення.

«Якщо ці три параметри відповідають встановленим МОЗ, можемо рухатись від етапу до етапу. По мірі виконання цих трьох параметрів буде можливість робити заходи м’якшими або навпаки їх посилювати в тому або іншому регіоні», — пояснив Прем’єр-міністр.

Рішення про відповідний подальший перебіг карантину Уряд ухвалить на засіданні в середу.

«Це буде другий етап пом’якшення карантинних заходів. Третій етап, якщо дозволятиме епідеміологічна ситуація, ми можемо запровадити з 1 червня», — заявив Денис Шмигаль.

На яких підприємствах масочний режим — обов'язковий

Третій етап послаблень карантину, як повідомив Прем’єр-міністр, включатиме в себе початок навчальних заходів, відкриття спортзалів та фітнес-центрів (без басейнів) та відновлення міжобласних перевезень. Авіасполучення також може бути відновлено в червні. Але це, окрім ситуації із захворюваністю, також залежить від того, як авіасполучення будуть відкривати інші країни.

Обсервація після закордонного відрядження:

Огляд підготувала Ганна Степанець,

головний редактор журналу «Кадровик-01»

image40

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25749

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45986

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33674

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22571

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді