Як послаблюють карантин у Києві та Київській області

Працівники можуть поступово повертатись до роботи в звичному режимі. Відновлюються пасажирські перевезення у міському, приміському, міжміському внутрішньо обласному сполученні. Але за яких умов працівнику дозволять зайняти місце в транспорті? Скільки людей одночасно може перевозити водій?

Як послаблюють карантин у Києві та Київській області

Як зменшити витрати на персонал

Із 23 травня у Києві розпочався другий етап послаблення карантинних обмежень. Зокрема, відкрилися магазини площею до 1000 квадратних метрів, та наземний громадський транспорт відновив роботу у звичайному режимі.

«Із дотриманням норм та регламентів, він повинен перевозити пасажирів у межах кількості місць для сидіння. У неділю, за графiком вихiдного дня, на лініях працювали: 191 автобус, понад 250 тролейбусів, 125 трамваïв. І 60 маршруток «Киïвпастрансу». Також із суботи перевозять пасажирiв i маршрутки приватних перевiзникiв. У недiлю їх в місті працювало 770 одиниць», — повідомив очільник столиці Віталій Кличко.

Увесь рухомий склад неодмінно проходить дезiнфекцiю. Дотримання масочного режиму у транспорті є обов’язковим як для працівників рухомого складу, так i для пасажирiв.

Однак, в робочі дні вранці із 07:00 до 10:00 та ввечері — з 17:00 до 20:00 триває обмеження на в’їзд великогабаритного транспорту на чотирьох в’їздах до Києва: на Житомирському, Бориспільському, Одеському, Гостомельському шосе.

Із 25 травня з дотриманням масочного режимув Києві відловили роботу промислові та сільськогосподарські ярмарки. Також відкрились спортивні та дитячі майданчики у парках і скверах та на прибудинкових територіях.

Із 1 червня в Києві планують розпочати наступний етап послаблення обмежувальних заходів. За рішенням комісії з надзвичайних ситуацій міста планується відкрити дитячі садочки, спортивні комплекси та зали, фітнес-центри (окрім басейнів), дитячо-юнацькі спортивні школи, пляжі і зони відпочинку біля водойм. Також із 1 червня будуть зняті обмеження на відвідування міських кладовищ. Відновлять роботу заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів

Що ж до Київської області, то послаблення протиепідемічних заходів запроваджується з 26.05.2020.

Згідно з протоколом Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в області дозволять пасажирські перевезення у міському, приміському, міжміському внутрішньо обласному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

⇛ Зразки документів, щоб повернути працівників на робочі місця ⇚

Перед початком робочої зміни всі працівники транспорту мають проходити температурний скринінг.

При вимірюванні температури тіла контактним методом необхідно обов’язково дезінфекувати термометр після кожного використання.

Якщо у працівника температура понад 37,2° С або наявні ознаки респіраторних захворювань, він не допускається до виконання обов’язків.

Між водієм та пасажирами має бути відстань не менше ніж 1 метр або бути в наявності ізольована від салону кабіна водія, прозора пластикова перегородка між водієм та пасажирами тощо. Всі члени екіпажу мають знаходитись в респіраторах (без клапану) або медичних масках.

Заборонено перевезення пасажирів без респіраторів або захисних масок.

Перед кожною зміною необхідно проводити вологе прибирання транспортного засобу з використанням миючих та дезінфікуючих засобів. За можливості, біля вхідних дверей транспортного засобу доцільно розмістити спиртовмісні антисептики. За сприятливих погодних умов рекомендовано здійснювати перевезення при відкритих вікнах.

Також з 26 травня відновлюють роботу заклади дошкільної освіти та готелі (окрім ресторанів в них).

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Київської облдержадміністрації Василь Володін повідомив:

«Відновлюють роботу заклади дошкільної освіти. Звичайно, за умови дотримання протиепідемічних заходів, визначених Міністерством охорони здоров’я. При цьому, засновники та суб’єкти господарювання повинні здійснювати оцінку ризиків щодо спроможності закладу забезпечити належне виконання цих рекомендацій. Та повинні забезпечити працівників засобами індивідуального захисту із розрахунку на 5 днів. За тих самих умов можуть працювати і готелі».

І мер столиці, і очільник Київської області нагадують, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації, карантинні заборони будуть повернені та закликали українців бути свідомими.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25750

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45999

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33676

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22573

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді