МОЗ перенесло атестацію лікарів на посткарантинний період

Працівники, які були залучені до надання медичної допомоги під час епідемії COVID-19, отримають 50 балів до безперервного професійного розвитку.

МОЗ перенесло атестацію лікарів на посткарантинний період

⇛ Зразки посадових інструкцій лікарів ⇚

МОЗ підписало наказ про перенесення атестацій у 2020 році на перевірку знань і практичних навичок з присвоєння або підтвердження звання «лікар-спеціаліст», «провізор-спеціаліст» на період карантину.

Отже, медичним працівникам можна не турбуватися про те, що термін дії їхньої атестації закінчився, а через епідемію вони не можуть його поновити.

Заступниця Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак під час брифінгу розповіла:

«Підписано наказ, за яким усі медичні працівники, які були задіяні в наданні меддопомоги під час епідемії коронавірусної інфекції, отримають 50 балів до безперервного професійного розвитку. Це ще один спосіб Міністерства подякувати медикам за їхню роботу. Окрім того, враховуючи протиепідеміологічні рекомендації, ми перенесли ліцензійні медичні іспити КРОК для студентів-медиків та інтернів на другу половину червня».

Заступниця Міністра додала, що 21 травня було підписало наказ, яким затверджено табель оснащення для відділень екстреної або невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень. «Це дозволить регламентувати та забезпечити кожне приймальне відділення належним медичним обладнанням», — зауважила пані Микичак.

За інформацією МОЗ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про проведення атестації працівників підприємства

Алгоритм проведення атестації працівників підприємства залежить від того, чи укладено на підприємстві колективний договір. Якщо колективний договір все ж таки є, його норми щодо атестації працівників мають бути продубльовані у Положенні про проведення атестації працівників.
9785

Зразок наказу про проведення атестації робочих місць

Якщо працівник має право на пенсію на пільгових умовах, до трудової книжки кадровик обов’язково має внести запис про атестацію робочого місця — на підтвердження цього права. Скачайте зразок наказу про проведення атестації робочих місць за вимогами ДСТУ 4163:2020
7168

Експертус Кадри: тепер спробувати може кожен

Система «Експертус Кадри» пропонує рішення професійних питань у зручній та доступній кожному формі. Тепер ви можете спробувати скористатися системою і відчути всі її переваги
3311

Працівники, які не підлягають атестації

Атестація працівників — одна зі складових роботи кадровика, яка допомагає керівнику прийняти рішення щодо удосконалення чи звільнення підлеглих. А чи усі категорії працівників можна атестувати? Розберімося.
4102

Звільнення працівника за результатами атестації

Для того щоб оцінити професійну кваліфікацію працівників та її відповідність виконуваній працівником роботі, працедавець може проводити атестацію працівників. Від результатів атестації залежить подальша діяльність працівника на підприємстві.
4527

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді