Контроль за дотриманням підприємствами протиепідемічних норм посилять

На засіданні Комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручено контролюючим органам посилити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних норм, які прописані постановами головного державного санітарного лікаря України

Контроль за дотриманням підприємствами протиепідемічних норм посилять

Про це на брифінгу за результатами Комісії ТЕБ та НС повідомив заступник Міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Як повернути працівників на роботу після карантину

Комісія розглянула ряд питань щодо стримання поширення COVID-19 в умовах пом’якшеного адаптивного карантину.

«Сьогодні було доручено контролюючим органам значно посилити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних норм, які прописані постановами головного державного санітарного лікаря до різних сфер господарської діяльності, яким дозволено працювати в умовах карантину», - зазначив Віктор Ляшко.

Головний державний санлікар України розповів, що було розглянуто питання щодо покращення і дотримання протиепідемічних норм при перевезенні приміською залізницею, а також приміським і міжобласним автотранспортом. Зокрема, передбачено збільшення кількості рухомого складу, що дозволить дотримуватись пасажирам протиепідемічних норм.

Також було розглянуто питання зміни графіку роботи підприємств, державних установ та закладів для зменшення навантаження на міський і міжміський транспорт в години пік і відповідно зменшення скупчення людей в транспорті.

Заступник Міністра охорони здоров'я наголосив, що на сьогодні не розглядається питання різкого повернення до більш жорстких заходів, оскільки на території країни працює адаптивний карантин.

«Для цього визначено три базових індикатори і області, в яких три дні поспіль перевищує один із зазначених індикаторів, зобов’язані провести регіональне засідання Комісії ТЕБ та НС. Визначити причини та сферу економіки, яка дає найбільш негативний результат щодо поширення коронавірусної хвороби і повернутися в сторону зменшення пом’якшення», - прокоментував головний державний санітарний лікар.

Віктор Ляшко уточнив, що збільшення кількості випадків коронавірусної інфекції не пов’язано зі збільшення проведених тестувань.

«Динаміка, яка в нас є, показує, що іноді збільшення тестувань не тягне за собою збільшення кількості хворих на коронавірус. Ми пов’язуємо збільшення виявлення випадків коронавірусної хвороби, які реєструються впродовж останніх трьох днів, з пом’якшенням карантинних заходів і з тим, що суб’єкти господарювання, які декларували, що будуть дотримуватись протиепідемічних норм, порушують їх. А саме, порушує кожний 6 суб’єкт господарювання», - повідомив Віктор Ляшко.

За інформацією Урядового порталу

image45

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
105

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
26191

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
48263

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34319

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23288

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді