Як документувати повернення працівників на роботу після карантину
Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій розпорядженням № 58 від 22 червня (далі — Розпорядження) дозволив закладам громадського харчування Києва приймати відвідувачів всередині приміщень.
Розпорядженням передбачено ряд правил роботи закладів громадського харчування всередині приміщень, а саме:
- дотримання відстані не менш як 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більше 4 клієнтів за одним столом;
- нанесення маркування для перебування у черзі з дотриманням дистанції не менше 1,5 м біля місць потенційного скупчення людей;
- вхід у приміщення тільки у супроводі працівника закладу;
- заборонено пускати до закладу осіб з підвищеною температурою;
- наявність антисептиків, рідкого мила та паперових рушників;
- кожні 2 години проведеня вологого прибирання;
- меню повинно бути з матеріалу, який піддається обробці, одноразовим або у електронному вигляді.
Одночасно, забороняється:
- відкривати дитячі кімнати;
- проводити банкети чи публічні заходи за участю більш ніж 10 осіб;
- готувати їжу на відкритих кухнях;
- відкривати буфети самообслуговування.
Крім того, Розпорядження містить положення, відповідно до яких дозволяється функціонування басейнів.
Зокрема, на доріжці повинно бути не більше 4 осіб для індивідуальних занять у 50-метрових басейнах та не більше 2 осіб у 25-метрових басейнах.
З обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними також дозволено відвідування кінотеатрів та театрів.