Кінотеатри зможуть відкритись не раніше 02 липня

Наповненість глядачами має бути не більше 50%.

Кінотеатри зможуть відкритись не раніше 02 липня

Наказ про припинення простою

МОЗ повідомив, що КМУ підтримав ініціативу Міністерства і вніс зміни до постанови від 20.05.2020 № 392. Зокрема, Уряд заборонив роботу кінотеатрів до 01.07.2020, а з 02.07.2020 — дозволив роботу з наповненістю не більше 50%. Також змінили порядок самоізоляції при перетині кордону.

«Пропонуємо передбачити, що центри надання адміністративних послуг самостійно визначають час початку своєї роботи; виключити з випадків обов’язкової самоізоляції та/або обсервації учасників вступних випробувань, зокрема для вступу через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна»; а також — запровадити заборону роботи кінотеатрів до 1 липня, а з 2 липня — дозволити їх роботу з наповненістю не більше 50% та за умови дотримання інших чітких вимог», — наголосив на засідання Уряду Максим Степанов.

Оформлюємо повернення працівників на роботу після карантину

В умовах адаптивного карантину КМУ надав рекомендації і критерії, за яких місцева влада може посилювати чи пом’якшувати карантинні обмеження на своїй території.

Рішення Кабміну передбачає також:

  • можливість припинити режим самоізоляції або обсервації для іноземців, які перетнули державний кордон та/або контрольні пункти пропуску з тимчасово окупованої території у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетину державного кордону або пунктів в’їзду;
  • уточнення щодо поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування для іноземців та осіб без громадянства, що перетинають державний кордон в частині його видачі страховою компанію, яка зареєстрована в Україні або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією – партнером на території України (асистанс), та покриття витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією, діючий на строк перебування в Україні.

В свою чергу Мінцифри надала рекомендації щодо роботи ЦНАПів.

ЦНАП можуть розпочинати робочий день та прийом відвідувачів раніше 10 години ранку, як було передбачено раніше.

Мінцифри підготувало ці зміни задля зручної роботи. ЦНАП можуть визначати робочий графік з урахуванням територіального розташування.

Водночас ЦНАП рекомендує працювати з 8 години ранку, оскільки на період дії карантину саме в цей час починають працювати органи, що їх утворили.

Текст постанови КМУ від 25.06.2020 наразі відсутній на Урядовому порталі. Після її оприлюднення ми підготуємо більш детальний аналіз карантинних змін.

За інформацією МОЗ і Мінцифри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25670

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді