Призов у липні, а вступні іспити лише в серпні. До чого готуватись призовникам 18-19 років?

Призов у липні, а вступні іспити лише в серпні. До чого готуватись призовникам 18-19 років?

Як увільнити від роботи працівника, призваного на строкову військову службу

У зв'язку з карантином через COVID-19, в Україні весняний призов 2020 було перенесено на травень-липень. При цьому початок вступної кампанії до ВНЗ відбудеться лише у серпні.

Вступникі та їхні батьки надсилають звернення до МОН щодо отримання повісток від військкоматів.

Для того, щоб забезпечити можливість для осіб призовного віку стати студентами вишів, МОН звернулось із листом до Міноборони з проханням врегулювати питання надання випускникам відстрочки від весняного призову.

Уряд наголошує, що призов громадян України віком 18-19 років проводиться виключно за їх бажанням, яке підтверджується письмовою заявою (п. 5 Розпорядження КМУ «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у травні — липні 2020 року від 26.02.2020 р. № 179-р зі змінами, внесеними Розпорядженням КМУ № 412-р від 15.04.2020).

Наразі т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет тримає дане питання на контролі.

За інформацією Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
5576

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24503

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10207

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді