На скільки оштрафують роботодавця за стажування працівника без належного оформлення?

Роботодавці активно приймають працівників на неофіційне стажування. Управління Держпраці застерігає: стажування без оформлення трудових відносин — порушенням трудового законодавства і тягне за собою штраф.

На скільки оштрафують роботодавця за стажування працівника без належного оформлення?

Як встановити випробування при прийнятті на роботу

В рамках комплексної превенції фахівці Управління Держпраці у Рівненській області здійснили інформаційні відвідування суб’єктів господарювання у сфері торгівлі. Під час спілкування з роботодавцями головні акценти було зроблено на таких темах:

Як з’ясувалося, серед працедавців знову набуло популярності неофіційне стажування працівників. Зокрема, інспектори зафіксували 13 осіб, що «стажуються» без оформлення трудових відносин. Фахівці Управління наголосили на необхідності оперативного усунення порушення.

Управління Держпраці нагадує: стажування без оформлення трудових відносин є порушенням трудового законодавства і тягне за собою штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат, тобто 47 230 гривень.

За інформацією Держпраці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Стажування для студентів: як оформити

Стажування студентів на підприємстві — це можливість здобути практичний досвід за майбутньою професією. Які особливості оформлення стажування, укладення договору та оплати необхідно знати кадровику й роботодавцю, роз’яснюємо у статті.
7493

Стажування на робочому місці до оформлення трудових відносин — не правомірно

Нині на ринку праці нерідко трапляється, що роботодавець, щоб застрахувати себе від небажаних наслідків, проводить стажування працівників перед оформленням на роботу. Проте це — не правомірно. Є законний шлях перевірити, чи відповідає працівник займаній посаді.
74546

Стажування та допуск до роботи підвищеної небезпеки

Стажування — це набуття особою практичного досвіду виконання виробничих завдань і обов’язків на робочому місці організації після теоретичної підготовки до початку самостійної роботи під безпосереднім керівництвом досвідченого фахівця.
27403

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді