КМЦЗ під час карантину пропонує пройти онлайн навчання та знайти роботу

Які освітні платформи допоможуть підвищити кваліфікацію, правильно скласти резюме та підготуватися до співбесіди?

КМЦЗ під час карантину пропонує пройти онлайн навчання та знайти роботу

Як табелювати працівника, направленого на підвищення кваліфікації

«Онлайн-технології дозволяють людині, не виходячи з дому, зареєструватися і побувати на вебінарі, тренінгу чи відеоконференції, де навчають зрозумілим, але важливим речам: ефективно шукати роботу, правильно складати резюме, готуватися до співбесіди з роботодавцем. Крім того, є унікальна можливість дізнатися, які тенденції переважають на ринку праці Києва, працівники яких професій затребувані під час карантину, які вакансії пропонують підприємства столиці, надіслати резюме та потрапити на співбесіду», — зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Зокрема, онлайн форум, розрахований на шукачів роботи, безробітних та студентів, відвідали близько 600 учасників.

Популярними серед киян є такі освітні онлайн платформи:

  1. «Освітній портал державної служби зайнятості»,
  2. «Дія. Цифрова освіта»,
  3. «Прометеус»,
  4. Міжнародна платформа «Coursera» та інші.

Coursera відкрила для безробітних через служби зайнятості безкоштовний доступ до 3800 онлайн курсів. Мета ініціативи – допомогти українцям розвинути додаткові знання та навички для працевлаштування. США, Колумбія, Коста-Рика, Греція, Малайзія, Панама, Україна та Узбекистан стали першими країнами, які отримали доступ до цієї ініціативи. Державна служба зайнятості до 30.09.2020 року має доступ для реєстрації 25 тисяч безробітних на платформі Coursera та їх безкоштовного навчання до кінця цього року. Наразі на платформі зареєструвались понад 400 безробітних мешканців столиці, 100 з них розпочали навчання.

Також КМЦЗ пропонує безробітним брати участь в онлайн ярмарках вакансій. На одній з них, за участю провідних на ринку Києва компаній, зареєструвалися понад 150 осіб.

«Тобто, робота є для того, хто хоче працювати, її знаходить той, хто наполегливо шукає. А столична служба зайнятості допоможе у цьому, користуючись своїми можливостями. Якщо громадяни бажають підвищити конкурентоспроможність на ринку праці, примножити свої знання та досвід чи навіть здобути нову спеціальність, ми посприяємо в цьому», — очільник столичної служби зайнятості.

За матеріалами відділу інформаційної роботи КМЦЗ

image22

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці»

Роботодавець зобов’язаний подавати до центру зайнятості інформацію щодо масового вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення
32533

Звітуємо про квоту

Пам’ятайте, що працевлаштування працівників квотних категорій може мати фінансовий зиск для підприємства. А от необґрунтована відмова у прийнятті, якщо квота не виконана, — гарантований візит інспектора Держпраці
64691

Відповідальність у 2019 році за невиконання квоти для працевлаштування

Якщо середньооблікова чисельність штатних працівників становить 20 осіб, на підприємстві має бути один працівник передпенсійного віку. Інакше — штраф. За яких умов та скільки заплатять роботодавці за невиконання квоти?
7449

Звіт № 3-ПН із 2018 року подаємо через інтернет

Сервіс «Електронний кабінет роботодавця» на сайті служби зайнятості дає змогу публікувати вакансії і переглядати резюме пошукачів роботи, звітувати про потребу в кадрах. Більше про можливості для роботодавців — у статті.
7877

Стаж, набутий за кордоном: чи зараховують для лікарняних, пенсії та допомоги з безробіття

Нерідко трапляється, що на підприємстві працюють працівники, які до цього тривалий час працювали за кордоном. Чи враховувати цей період до стажу для оплати тимчасової непрацездатності, призначення допомоги з безробіття, пенсії? Які документи підтверджують страховий стаж, набутий за кордоном? Окрім відповідей на ці запитання, у статті також знайдете перелік країн, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори.
8664

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді