Імміграційні квоти для іноземних ІТ-спеціалістів вже працюють

Іноземні ІТ-спеціалісти можуть подавати документи на отримання дозволу на імміграцію.

Імміграційні квоти для іноземних ІТ-спеціалістів вже працюють

Як оформити прийняття на роботу іноземця

Уряд визначив квоти імміграції на 2020 рік ще у березні. У межах встановленої квоти українські ІТ-компанії мають можливість працевлаштувати додатково 5 000 висококваліфікованих ІТ-спеціалістів. Залучені в межах квоти працівники отримають посвідку на постійне проживання. Таким чином, вони можуть протягом 10 років вільно жити та працювати Україні.

Іноземні спеціалісти, що наразі мешкають в Україні, мають подати свої документи у територіальний підрозділ Державної міграційної служби за місцем своєї реєстрації. Фахівці, що перебувають за межами нашої країни, — у консульські установи України за кордоном.

Імміграційні квоти для іноземних ІТ-спеціалістів вже працюютьЗразок наказу про прийняття на роботу іноземця

Алгоритм оформлення дозволу українською та англійською мовами, є на сайті Мінцифри.

Щоб іноземні ІТ-фахівці, які будуть працевлаштовані за імміграційними квотами, дійсно мали високу кваліфікацію, розроблені кваліфікаційні вимоги.

Мінцифри консультуватиме Мінекономіки щодо підтвердження кваліфікації спеціалістів.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Які документи для прийняття на роботу має подати претендент на посаду

Перед прийняттям на роботу (укладанням трудового договору) необхідно перевірити у претендента наявність всіх необхідних документів та їх легітимність. Які саме документи має подати потенційний працівник та на що слід звернути увагу кадровику, перевіряючи такі документи, детально читайте у статті.
96188

Працевлаштування іноземця: порядок оформлення та укладення трудового договору

Працевлаштування іноземних громадян в Україні має свою специфіку. Оформлення на роботу іноземців з посвідкою на постійне проживання відбувається за тими ж правилами, що й самих українців. Водночас, процес працевлаштування іноземців з посвідкою на тимчасове проживання має певні особливості, які співробітник кадрового відділу зобов’язаний враховувати.
55525

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді