Конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я — по-новому

Порядком розширений перелік осіб, які можуть виконувати обов’язки керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я під час проведення конкурсу, та змінений склад комісії.
Конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я — по-новому

⇛ Норма робочого часу на 2021 рік ⇚

КМУ вніс зміни до Порядку проведення конкурсу на посаду керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я.

Зміни внесли постановою КМУ від 22.07.2020 № 637 до «Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», затвердженого Постановою КМУ від 27.12.2017 № 1094 (далі — Порядок).

Законодавці змінили умови проведення конкурсу та виклали у новій редакції пункт 6 Порядку. Тепер до призначення керівника закладу за результатами конкурсу може бути призначена інша особа або виконувати обов’язки керівника може штатний працівник, але не більше двох місяців.

Особа, на яку покладають виконання обов’язків керівника закладу або яку призначають виконуючим обов’язки керівника закладу, повинна відповідати єдиним кваліфікаційним вимогам для керівника закладу охорони здоров’я.

Відповідно до нової редакції пункту 8 Порядку орган управління державного, комунального закладу охорони здоров’я своїм рішенням утворює окрему конкурсну комісію для проведення окремого конкурсу на посаду керівника. Постійно діючу комісію за новим Порядком не утворюють.

Конкурсну комісію починають формувати одночасно з оприлюдненням рішення про проведення конкурсу на офіційному вебсайті органу управління.

За новими умовами проведення конкурсу для визначення складу конкурсної комісії діючих та новостворених державних, комунальних закладів охорони здоров’я галузеві професійні спілки, громадські об’єднання у сфері охорони здоров’я відповідного функціонального спрямування та/або у сфері запобігання корупції і антикорупційної діяльності подають пропозиції щодо чотирьох кандидатур на посаду керівника органу управління, який визначає представників з числа таких кандидатур та/або з числа незалежних експертів у сфері охорони здоров’я у кількості, рівній кількості представників органу управління.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5740

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16340

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126408

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45639

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді