Зміни до закону про держслужбу ветував Президент

Президент підтримує відновлення конкурсів на посади державної служби та наголошує, що необхідно дотримати принцип стабільності у роботі державних службовців та забезпечити їх незалежність від змін керівництва держави та державних органів.

Зміни до закону про держслужбу ветував Президент

Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву» з власними пропозиціями.

Зміни до закону про держслужбу ветував ПрезидентЯкої тривалості встановлювати випробування переможцю конкурсу на держслужбу

Президент розраховує на повну підтримку з боку парламенту та пропонує скасувати положення, за якими суб’єкт призначення може звільнити державного службовця з посади державної служби категорії «А» з власної ініціативи, за поданням прем’єр-міністра або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади (керівника державного органу) протягом чотирьох місяців з дня призначення глави уряду відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади (керівника державного органу).

Глава держави також вважає необхідним посилити склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби та пропонує включити до її складу представників основних державних інституцій, які спроможні фахово надати оцінку особі, що претендує на посаду державної служби категорії «А».

Наступна пропозиція Президента — особи, призначені на посади на період карантину, у разі їхньої відповідності займаним посадам можуть бути призначені на відповідні посади чи переведені на рівнозначні або нижчі вакантні посади в цьому органі без обов’язкового конкурсу.

На посаду державної служби, за якою призначена особа не відповідає займаній посаді або її переводять на іншу вакантну посаду, оголошуватимуть конкурс протягом двох тижнів після скасування карантину, встановленого КМУ.

Олена Петровська

за матеріалами Профспілки працівників державних установ України

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
526064

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
42122

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
40832

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
62061

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді