МОЗ роз'яснює правила дії адаптивного карантину до 31.08.2020 року

Всі розрахунки щодо переведення регіону до будь-якої зони здійснюються у автоматичному режимі, людський фактор тут відсутній.

МОЗ роз'яснює правила дії адаптивного карантину до 31.08.2020 року

Перелік тимчасових рекомендацій для організації роботи під час карантину

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив правила дії адаптивного карантину в Україні. Він нагадав, що Центральна комісія з ТЕБ та НС поділила регіони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19 на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.

МОЗ роз'яснює правила дії адаптивного карантину до 31.08.2020 року

«Ми чесно та прозоро висвітлюємо ситуацію в тому чи іншому регіоні. Ми показуємо цифри, у зв’язку з чим потрібно вводити зелений або жовтий, або червоний рівні. В Міністерстві охорони здоров’я немає жодного натяку на політику. Всі розрахунки здійснюються у автоматичному режимі, людський фактор тут відсутній. Єдиний пріоритет — здоров’я та безпека українців», — заявив очільник МОЗ.

Обмеження відповідно до зони, визначеної для кожного конкретного району чи міста, почали діяти на місцях 3 серпня. Вони переглядимуться щотижня у залежності від епідемічної ситуації.

«У поділі на зони поширення епідемічної небезпеки COVID-19 все чітко систематизовано, там немає людського фактора. Є цифри, які відображають реальну небезпеку в тому чи іншому регіоні», — наголосив Міаксим Степанов.

Визначення регіону або міста до будь-якої із зон відбувається на підставі 4 показників:

  1. середньої кількості тестувань протягом останніх семи днів (не менш 24 на 100 тисяч населення);
  2. коефіцієнту зайнятості ліжок (не більше 50% ліжко-місць);
  3. коефіцієнту виявлення випадків (не більше 11%) та
  4. показника зростання кількості випадків (не більше ніж 10%).
МОЗ роз'яснює правила дії адаптивного карантину до 31.08.2020 року

Якщо протягом 5 днів у регіоні спостерігатиметься перевищення одного із визначених показників, приймається рішення щодо зміни рівня його епідеміологічної небезпеки.

Перехід регіону з однієї зони небезпеки в іншу можливий при погіршенні ситуації протягом 5 днів поспіль. Або ж, навпаки, у разі покращення показників протягом 3 днів район чи місто може повернутись у зону з меншим рівнем небезпеки.
Детально слідкувати за епідеміологічними показниками на рівні районів та міст обласного значення ви можете за посиланням.

За інформацією МОЗ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25670

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді