Уряд змінив умови призначення на держслужбу під час карантину

КМУ скоротив строк, протягом якого держоргани мають оголосити конкурс після закінчення карантину, а також строк дії контракту на час карантину.

Уряд змінив умови призначення на держслужбу під час карантину

Як обчислити стаж державної служби

КМУ постановою від 05.08.2020 № 688 уніс зміни до постанови «Деякі питання призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22.04.2020 № 290 (далі — Постанова № 290; Порядок № 290).

Міністерства, інші центральні органи виконавчої влади та місцеві державні адміністрації повинні у двотижневий строк після скасування карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — карантин), оголосити конкурси на посади держслужби, на які призначали відповідно до Порядку № 290. В попередній редакції Постанови № 290 строк оголошення конкурсів становив 2 місяці.

Кабмін скоротив строк дії контракту, укладеного відповідно до Порядку № 290. Граничний строк дії контракту — не більше двох місяців після відміни карантину. Держоргани повинні внести зміни до таких контрактів в частині обмеження строку його дії. Раніше строк дії контракту закінчувався до дня визначення суб’єктом призначення або керівником держслужби переможця за результатами конкурсного відбору відповідно законодавства.

Також уточнено, що оприлюднювати інформацію про прийняте рішення за результатами добору з призначення на вакантну посаду шляхом укладення контракту мають:

  • для посад категорії «А» — спеціальний структурний підрозділ НАДС;
  • для посад категорій «Б» і «В» — служба управління персоналом держоргану, в якому прийнято рішення про необхідність призначення на вакантну посаду.

Ольга Догадіна,

провідний експерт Експертус: Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
63977

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40266

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563319

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44270

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді