Мінімальна зарплата 2020 зросте з 1 вересня

Президент Зеленський подав на розгляд ВРУ відповідний законопроєкт.

Мінімальна зарплата 2020 зросте з 1 вересня

Як проводити доплату до мінімальної заробітної плати

Президент України Володимир Зеленський подав на розгляд ВРУ законопроєкт «Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік» щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати до 500о гривень з 01.09.2020 року. Про це повідомила заступниця керівника Офісу Глави держави Юлія Ковалів.

«Це важливий законопроєкт, який сьогодні вноситься Президентом до парламенту», — наголосила пані Ковалів під час брифінгу у Києві та додала, що «це перший крок для підняття соціальних гарантій громадянам».

Очікується, що ВРУ розгляне та затвердить зміни до основного фінансового документа до кінця серпня «на позачерговій сесії, яка буде скликана для розгляду законопроекту», зауважила заступниця керівника Офісу Президента.

За її словами, відповідно до запропонованих змін до бюджету, основним джерелом для фінансування таких збільшених заробітних плат стане насамперед економія на обслуговуванні державного боргу.

Також Юлія Ковалів нагадала, що минулого тижня Кабмін схвалив макроекономічний прогноз на наступний рік, у якому теж передбачено двоетапне підвищення мінімальної зарплати — до 6000 та 6500 гривень у 2021 році.

«На цій базі плануватиметься бюджет на 2021 рік, який, як передбачено законом, буде подано урядом до парламенту 15 вересня цього року», – поінформувала заступниця керівника Офісу Президента.

За інформацією Офісу Президента України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47659

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23555

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102529

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді