Уряд уточнив, як здійснювати дисциплінарне провадження в державному органі

Формувати дисциплінарну справу можна не більше 20 календарних днів. За потреби міністр або суб’єкт призначення може продовжити цей строк до 30 календарних днів.

Уряд уточнив, як здійснювати дисциплінарне провадження в державному органі

Увага! Уряд змінив умови призначення на держслужбу під час карантину

КМУ постановою від 05.08.2020 № 685 уніс зміни до Порядку здійснення дисциплінарного провадження, затвердженого постановою КМУ від 04.12.2019 № 1039.

Збільшили тривалість здійснення дисциплінарного провадження — до 45 (раніше — 15) календарних днів. За потреби його тривалість може продовжити міністр або суб’єкт призначення, але не більш як до 60 календарних днів, раніше — не більше місяця.

Склад дисциплінарної комісії затверджуватиме керівник держслужби або суб’єкт призначення.

Уточнили порядок повідомлення держслужбовця про необхідність надати пояснення.

Дисциплінарна комісія вносить суб’єкту призначення (керівникові держслужби) пропозицію (подання) разом з матеріалами дисциплінарної справи не пізніше ніж протягом трьох робочих днів з дня її (його) підписання.

Одночасно із внесенням суб’єкту призначення (керівникові держслужби) пропозиції (подання) державному службовцю повідомляють про дату внесення суб’єкту призначення (керівнику державної служби) такої пропозиції (подання) та необхідність надання ним письмового пояснення суб’єкту призначення (керівнику держслужби) відповідно до статті 75 Закону України «Про державну службу».

Держслужбовцю вручають повідомлення особисто або надсилають поштою, в т. ч. з використанням інших засобів телекомунікаційного зв’язку. В останньому випадку такий спосіб фіксують протоколом. Інформацію або документи надсилають держслужбовцеві за адресою місця проживання/перебування або на його адресу електронної пошти чи з використанням інших засобів телекомунікаційного зв’язку за наявними в особовій справі контактними даними.

Держслужбовець надає письмове пояснення особисто або надсилає лист на офіційну електронну адресу держоргану.

Якщо держслужбовець не надасть письмового пояснення не пізніше ніж як за два календарних дні до закінчення строку прийняття суб’єктом призначення (керівником державної служби) рішення про накладення на держслужбовця дисциплінарного стягнення чи закриття дисциплінарного провадження, вважають, що держслужбовець відмовився від письмових пояснень.

Ольга Догадіна,

провідний експерт Експертус: Кадри

image27

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64204

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40323

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
564618

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44348

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43452

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді