МОЗ доповнило ДКХП для медиків

Професія лікаря-хірурга пластичного у Класифікаторі професій із 15.02.2019. Відтепер можемо завдання та обов’язки за посадою зіставити з їх кваліфікаційною характеристикою.

МОЗ доповнило ДКХП для медиків


МОЗ наказом від 31.08.2020 № 1992 внесло зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я», затвердженого наказом МОЗ від 29.03.2002 № 117.

Підрозділ «Професіонали в галузі лікувальної справи (крім стоматології)» розділу «Професіонали» випуску № 78 доповнений кваліфікаційною характеристикою професійної назви робіт «Лікар-хірург пластичний».

Лікар-хірург пластичний надає спеціалізовану медичну допомогу при вроджених та набутих вадах, що потребують виконання пластичних операцій.

Які завдання та код КП має лікар-хірург пластичний

Кваліфікаційна характеристика лікаря-хірурга пластичного містить перелік завдань і обов’язків, необхідних знань та кваліфікаційні вимоги для професій, та передбачає категорії:

  • лікар-хірург пластичний вищої кваліфікаційної категорії;
  • лікар-хірург пластичний I кваліфікаційної категорії;
  • лікар-хірург пластичний II кваліфікаційної категорії;
  • лікар-хірург пластичний.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників: перелік випусків

Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників — це систематизований за видами економічної діяльності збірник описів професій, які наведено у Класифікаторі професій.
172372

Професійний стандарт кухаря

Професійний стандарт кухаря, розроблений у 2015 році з ініціативи роботодавців, професійних об’єднань та профільних навчальних закладів.
6021

Професійні стандарти в Україні

Із 1 січня 2017 року термін «професійний стандарт» з’явився в Кодексі законів про працю України та Законі «Про оплату праці». Наприкінці травня Уряд ухвалив Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів. Розберімося, навіщо вони та як стосуються кадрової практики.
10694

Використання кваліфікаційних характеристик професій працівників при складанні штатного розпису

При розробленні штатного розпису, під час приведення кадрових документів у відповідність до Класифікатора професій, кадрова служба повинна враховувати завдання, обов’язки, кваліфікаційні вимоги, визначені для різних професій. Необхідну інформацію можна отримати з кваліфікаційних характеристик, що містяться у Випусках Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (ДКХП).
10709

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді