Чи подають декларації кандидати в депутати на місцевих виборах? Роз’яснює НАЗК

Обрані голови місцевої влади та обрані депутати подають декларацію «кандидата на посаду».

Чи подають декларації кандидати в депутати на місцевих виборах? Роз’яснює НАЗК

Строки перевірки відповідальною особою (підрозділом) факту подання е-декларації

НАЗК у роз’ясненні від 26.08.2020 № 9 повідомило, що кандидати у депутати ВР АР Крим і місцевих рад, а також особи, які балотуються на посади сільських, селищних, міських голів та обрані на ці посади, не повинні подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі — декларація).

Декларацію особи, яка претендує на посаду, за минулий рік подають:

  1. обраний депутат ВР АРК або місцевої ради;
  2. обраний сільський, селищний або міський голова.

НАЗК наголошує, що особа, обрана депутатом ВР АРК, депутатом місцевої ради, сільським, селищним, міським головою, подає декларацію «кандидата на посаду».

Депутати подають декларацію протягом 15 календарних днів із дня відкриття першої сесії ради. Голови ОМС подають декларацію протягом 15 календарних днів після складення присяги на пленарному засіданні ради, на якому ТВК оголосила рішення про обрання та реєстрацію.

Якщо обраний депутат або голова місцевої ради незалежно від обставин вже подали декларацію за минулий рік, то подавати її повторно не потрібно.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7344

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3475

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді