Незнання законів не захищає від штрафів! Держпраці вкотре довела у суді правомірність прийнятого рішення

Наразі перевірки з праці тривають. Переконайтеся, що ви прийняли працівника на роботу відповідно до вимог законодавства. Не ризикуйте підміняти трудові договори цивільно-правовими та не плутайте стажування із випробувальним терміном. Держпраці від накладених штрафів не відступає.
Незнання законів не захищає від штрафів! Держпраці вкотре доводить правомірність прийнятого рішення

У 2018 році в одному з кафе м. Ужгород відбулась перевірка з праці, під час якої головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області зафіксував факт допуску до виконання обов’язків бармена та офіціанта двох осіб, з якими підприємець не уклав трудовий договір.

За результатами інспекційного відвідування був складений припис, яким власника кафе зобов’язали усунути виявлені порушення вимог законодавства про працю. Одночасно відповідною постановою Управління Держпраці наклало на підприємця штраф у розмірі 223 380 гривень.

Підприємець оскаржував рішення Управління Держпраці у суді двічі.

Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог.

Врахувавши усі правові фактори, оцінки аргументів та об’єктивно з’ясовані обставини, колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду міста Львова погодилася із висновком суду першої інстанції та прийняла рішення залишити апеляційну скаргу ужгородського підприємця без задоволення.

Отже, штраф понад 200 000 гривень підприємцю доведеться сплатити.

Нагадаємо, що з 01.09.2020 року Держпраці розпочала перевірки роботодавців по всі території України. Крім того, розміри штрафів з 1 вересня збільшились.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25781

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46134

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33713

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22638

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді