Ненадання документів для проведення перевірки з праці: порушення чи ні? Судова практика

Штраф за недопущення до перевірки з питань додержання законодавства про працю та створення перешкоди у її проведенні з 01.09.2020 року становить становить 15 000 грн. Дізнайтеся, чи кваліфікує суд ненадання документів для проведення перевірки з праці як створення перешкоди.

Ненадання документів для проведення перевірки з праці: порушення чи ні? Судова практика

Управління Держпраці у Рівненській області поінформувало, що працівники однієї з найбільших компаній України неодноразово звертались до Управління у зв’язку з порушеннями зі сторони роботодавця їх трудових прав.

На підставі звернень, Держпраці ініціювала проведення трьох інспекційних відвідувань. Однак, дирекція підприємства не надавала на вимогу фахівців Управління документи, необхідні для проведення заходів контролю.

Такі дії керівництва було кваліфіковано як перешкоду в здійсненні інспекційних відвідувань. Тому уповноважені посадові особи Держпраці винесли постанови про застосування до підприємства фінансових санкцій, передбачених статтею 265 КЗпП. Загальний розмір штрафу склав 32 229 грн.

Працедавець не погодився з постановами про накладення штрафу і звернувся до суду про їх скасування. Суд підтримав позицію Управління Держпраці і визнав законними усі постанови про накладення штрафу.

Проте, керівництво підприємства звернулось до апеляційного суду.

Наразі суд апеляційної інстанції завершив розгляд однієї зі справ та залишив рішення місцевого адміністративного суду без змін. Ще дві справи перебувають на стадії апеляційного оскарження суб’єктом господарювання.

Штрафи на роботодавця з 01.09.2020

Управління Держпраці нагадує, що відповідальність за вчинення перешкод у проведенні інспекційного відвідування, предметом якого є перевірка належності оформлення трудових відносин, регламентує стаття 265 КЗпП.

Юридичні та ФОПи, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі:

  • недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні — у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення;
  • за вчинення дій, передбачених абзацом 7 частини 2 статті 265 КЗпП — недопущення до проведення перевірки з питань належного оформлення трудових відносин, створення перешкод у її проведенні — у шістнадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
55

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25793

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46166

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33723

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22653

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді