Які підприємства можуть звернутися до служби зайнятості для пошуку персоналу

Втомились від плинності кадрів? Нагадайте шефу про переваги співпраці зі столичною службою зайнятості.

Які підприємства можуть звернутися до служби зайнятості для пошуку персоналу

Роботодавець — ключовий партнер столичної служби зайнятості у розв'язанні питань ринку праці. При цьому Служба зайнятості надає не лише допомогу у формуванні кадрового потенціалу, а й консультує з питань легалізації працівників.

Директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич закцентував: «Служба зайнятості допомагає роботодавцям в укомплектуванні вакансій висококваліфікованими фахівцями і готова взятися за виконання будь-якого замовлення, незалежно від кого воно надійшло – малого підприємства, великого промислового гіганта, фізичної особи — підприємця чи міністерства. Маємо багатий позитивний досвід співпраці».

Про довіру роботодавців до столичної служби зайнятості свідчить збільшення кількості поданих ними вакансій. Наразі кількість вакансій у базі КМЦЗ перевищує докарантинний рівень. Станом на 01 жовтня 2020 року кількість вакансій становила 10 335 одиниць у той час, як на 1 березня 2020 було 8 727 вакансій.

☀️ Топ-5 запитань кадровиків про строковий договір

За видами економічної діяльності найбільше вакансій налічується в освіті (15%), у сфері державного управління й оборони (14%), на транспорті (13%), у сфері адміністративного обслуговування (12%), у переробній промисловості (11%), в оптовій та роздрібній торгівлі (8%).

Київський міський центр зайнятості також постійно проводить інформаційно-консультаційну роботу з легалізації трудових відносин. З метою інформування роботодавців щодо законодавства про зайнятість та легалізацію трудових відносин за 9 місяців 2020 року було проведено 186 семінарів на тему: «Загальні засади співпраці служби зайнятості з роботодавцями, в т.ч. особливості працевлаштування осіб з інвалідністю», в яких взяли участь 1037 роботодавців. Фахівці районних філій КМЦЗ відвідали 1275 роботодавців. Під час карантину спеціалісти столичної служби зайнятості проводили онлайн заходи: презентації та вебконференції, де особлива увага приділялась на темі легалізації трудових відносин.

За матеріалами відділу інформаційної роботи КМЦЗ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці»

Роботодавець зобов’язаний подавати до центру зайнятості інформацію щодо масового вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення
32554

Звітуємо про квоту

Пам’ятайте, що працевлаштування працівників квотних категорій може мати фінансовий зиск для підприємства. А от необґрунтована відмова у прийнятті, якщо квота не виконана, — гарантований візит інспектора Держпраці
64697

Відповідальність у 2019 році за невиконання квоти для працевлаштування

Якщо середньооблікова чисельність штатних працівників становить 20 осіб, на підприємстві має бути один працівник передпенсійного віку. Інакше — штраф. За яких умов та скільки заплатять роботодавці за невиконання квоти?
7454

Звіт № 3-ПН із 2018 року подаємо через інтернет

Сервіс «Електронний кабінет роботодавця» на сайті служби зайнятості дає змогу публікувати вакансії і переглядати резюме пошукачів роботи, звітувати про потребу в кадрах. Більше про можливості для роботодавців — у статті.
7885

Стаж, набутий за кордоном: чи зараховують для лікарняних, пенсії та допомоги з безробіття

Нерідко трапляється, що на підприємстві працюють працівники, які до цього тривалий час працювали за кордоном. Чи враховувати цей період до стажу для оплати тимчасової непрацездатності, призначення допомоги з безробіття, пенсії? Які документи підтверджують страховий стаж, набутий за кордоном? Окрім відповідей на ці запитання, у статті також знайдете перелік країн, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори.
8680

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді